Sosyal Medya

Dünya

Kanada: En büyük düşmanımız cihat

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, çok tartışılacak sözlere imza atarak, 'Kanada içinde ve dışında en büyük düşmanımız cihattır' dedi.



Kanada BaÅŸbakanı Stephen Joseph Harper, ülkesinin "teröre ve terörizme" bağışıklığı olmadığını belirterek, "Kanada içinde ve dışında en büyük düÅŸmanımız cihattır" ifadesini kullandı.

Harper, Ulusal Terör MaÄŸdurları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, Kanada'nın 1985 yılındaki Air Ä°ndia Saldırısı ile ilk kez "terör"le karşılaÅŸtığını belirten Harper, ÅŸu görüÅŸlere yer verdi:

"30 yıl önce bugün, Air Ä°ndia uçağına yapılan terör saldırısında 329 yolcu ve mürettebat ölmüÅŸtü. Bu üzücü günde, sevdiklerini kaybedenlerin acılarını paylaşıyorum. Sıkıntılı zamanlarda yaÅŸadığımız bir sır deÄŸil. Dünya artık, bizi sevgiyle bir arada tutan deÄŸerlere karşı düÅŸmanca saldırlarla karşı karşıya. Bu deÄŸerler ise özgürlük, demokrasi, hoÅŸgörü ve ÅŸeffaflık. Kanada içinde ve dışında en büyük düÅŸmanımız cihattır ve biz ve bunu görmezden gelemeyiz. Bu yüzden IŞİD'e karşı uluslararası koalisyona katıldık, bu yüzden yeni kanunlar çıkardık ve bu yüzden güvenlik güçlerini yeni kaynak ve yetkilerle donattık. Bunlar terörle savaÅŸmak ve Kanadalıları güvende tutmak içindir. Bizim teröre ve terörizme bağışıklığımız yok."

ASALA terörünü anmadı

Öte yandan Kanada BaÅŸbakanı Harper mesajında, 1985 yılındaki Air Ä°ndia Saldırısı'ndan önce Ermeni örgütü ASALA tarafından 27 AÄŸustos 1982'de gerçekleÅŸtirilen ve Türkiye'nin Ottawa BüyükelçiliÄŸi Askeri AtaÅŸesi Albay Atilla Altıkat'ın katledildiÄŸi silahlı saldırıyı anmadı. BaÅŸbakan Harper, yine Air Ä°ndia Saldırısı'ndan birkaç ay önce 12 Mart 1985'te Türkiye'nin Ottawa BüyükelçiliÄŸi'ne saldıran ve 1 Kanadalı polisi öldüren ASALA mensuplarının saldırısından da mesajında bahsetmedi. Türkiye'nin Ottawa BüyükelçiliÄŸi Ticaret MüÅŸaviri Kani Güngör de Kanada'da 8 Nisan 1982'de ASALA üyelerinin saldırısından yaralı kurtulmuÅŸtu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.