Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'ye özgürlük filosu Atina'dan yola çıkıyor

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan ve içinde Tunus eski devlet başkanı Marzuki'nin de bulunduğu gemi kısa sürede Atina'dan yola çıkacak.



Gazze üzerindeki ablukayı kırmayı ve yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3'üncü Özgürlük Filosu'nun ksa sürede Gazze'ye hareket edeceÄŸi açıklandı. Gemide Tunus'un eski Devlet BaÅŸkanı Muhammed Munsif Marzuki, Ä°spanyol milletvekili Ana Maria Miranda Paza ve Ä°srail Arap siyasetçilerden Basel Ghattas da bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi adlı sitede yer alan habere göre, "Miles of Smiles" konvoyunun baÅŸkanı Dr. Ä°ssam Yusuf, Ä°srail'in engelleme tehditlerine raÄŸmen, 3. Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gitmek üzere Atina'dan yelken açacağını belirtti.

Ä°yi niyetli aktivistlerin tüm tehditlere raÄŸmen Gazze'ye giderek, uygulanan ablukayı kırmada kararlı olduklarını belirten Yusuf, uluslararası toplumu Ä°srail'in filoya saldırma tehditlerine karşı ahlaki sorumluluk almaya ve çok uluslu konvoyu korumaya çağırdı.

Kısa süre içinde Yunanistan'dan Gazze'ye doÄŸru hareket etmesi beklenen 3'üncü Özgürlük Filosu'nun organizatörleri, Ä°srail yönetiminin Avrupa hükümetlerine baskı yapacağı ve filonun engelleneceÄŸi endiÅŸesiyle tam olarak ne zaman denize açılacaklarını duyurmuyor.

Gemide çok sayıda Arap ve Avrupalı aktivistin yanı sıra Tunus'un eski Devlet BaÅŸkanı Muhammed Munsif Marzuki, Ä°spanyol milletvekili Ana Maria Miranda Paza ve Ä°srail Arap siyasetçilerden Basel Ghattas da bulunuyor.

Ä°srail basınında çıkan haberlere göre, Ä°srail güvenlik güçleri, 3'üncü Özgürlük Filosu'nun Gazze karasularına girmesinin engellenmesi için talimat verdi.

2010 yılında Ä°srail ablukasını delerek Gazze'ye insani yardım ulaÅŸtırmayı hedefleyen Mavi Marmara gemisine saldıran Ä°srail iÅŸgal güçleri, gemideki 10 kiÅŸiyi katletmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.