Sosyal Medya

Güncel

Yemin töreninden ilginç anlar

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, yemini sırasında oruçlu olduğunu unutarak su içmeye kalktı.



TBMM Genel Kurulu'nda, 25. Dönem milletvekillerinin yemin töreni devam ediyor. TBMM'de ilginç anlar yaÅŸandı.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, yemini sırasında oruçlu olduÄŸunu unutarak su içmeye kalktı. Yüksel daha sonra oruçlu olduÄŸunu hatırlayınca su bardağını bıraktı. Yüksel'in bu hareketi Genel Kurul Salonu'nda gülüÅŸmelere neden oldu.

CHP VE MHP'LÄ° VEKÄ°LLERDEN EFKAN ALA'YA TEPKÄ°

Genel Kurul'da yemin sırası Erzurum iline geldiÄŸinde, eski Ä°çiÅŸleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala kürsüye geldi. Bu sırada, bazı CHP ve MHP'li milletvekilleri,  "Anayasa'ya uymayacaksan yemin etme, 'Anayasa yok diyordun niye yemin ediyorsun Anayasa önünde" diye laf attı.

AK Parti sıralarından bazı milletvekilleri ise CHP ve MHP'lilere "susun" diye bağırdı.

BirleÅŸimi yöneten Geçici Meclis BaÅŸkanı Deniz Baykal, Ala'nın yemini eksik okuduÄŸunu belirterek, yeniden okumasını istedi. Ala, ikinci kez and içtikten sonra yerine oturdu.

CHP'LÄ° VEKÄ°L DE BARDAÄžI KIRDI

Ayrıca CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener BektaÅŸoÄŸlu, kürsüdeki metin yerine yanında getirdiÄŸiyemin metnini okumak isterken eliyle su bardağını devirdi. BektaÅŸoÄŸlu yemin ettikten sonra kavaslar, kürsüyü ve etrafını temizledi. 

Öte yandan,  Baykal'a birleÅŸimi açarken eÅŸlik eden en genç milletvekillerinden HDP Van Milletvekili TuÄŸba Hezer ve AK Parti Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler, yerini HDP Åžanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ile AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'a bıraktı. 

Ä°STÄ°KLAL MARÅžINI SÖYLEMEDÄ°LER

TBMM'nin açılışı için Baykal salondakileri Ä°stiklal Marşı'na davet etti. HDP Gaziantep Milletvekili Celal DoÄŸan haricindeki HDP’li vekillerin Ä°stiklal Marşı’nı söylememesi dikkati çekti.

Tüm vekillerden önce Meclis’in engelli milletvekili Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun kendisi için özel kurulan platform üzerinden tekerlekli sandalyesiyle ilerleyerek kürsüye yaklaÅŸtı. Karaburun yeminini ettikten sonra engelli platformu kürsü önünden kaldırıldı.

EN Ä°LGÄ°NÇ YEMÄ°N CHP'LÄ° VEKÄ°LDEN GELDÄ°

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, yemin sırasında  namusum ve ÅŸerefim üzerine derken sol yumruÄŸunu sıkıp havaya kaldırdı, saÄŸ elini ise kalbinin üzerine koydu.

RAVZA KAVAKÇI KAN, ABLASI MERVE KAVAKÇI'NIN TAKTIÄžI AYNI RENKLERDE BAÅžÖRTÜSÜ TAKARAK YEMÄ°N ETTÄ°

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 25'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı Açılış Töreni'nde Merve Kavakçı'nın kardeÅŸi Ä°stanbul AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan milletvekili yemini etti. Ravza Kavakçı Kan'ın, ablası Merve Kavakçı'nın TBMM'de yemin edeceÄŸi sırada taktığı ancak protesto edilen baÅŸörtüsündeki aynı renklerde baÅŸörtüsü takması dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.