Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler Sürüyor

Başkent Kahire ve çeşitli kentlerde iftar vaktinde rejim karşıtı gösteriler düzenlendi.



Mısır'ın baÅŸkenti Kahire ve çeÅŸitli kentlerde iftar vaktinde baÅŸlayan darbe karşıtı gösterilerde, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ve ordu aleyhinde atılan sloganların yanı sıra ÅŸiddet karşıtı pankartlar açıldı.

BaÅŸkent Kahire'nin Ayn Åžems ve Ä°zbet Nahl semtleriyle EÅŸ-Åžarkiyye ve Minya kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı protestolarda rejim karşıtı sloganlar atıldı.

Kahire'nin doÄŸusundaki Ayn Åžems, Matariyye ve Ä°zbet Nahl semtlerinde "Ultras Nadavi " gençlerinin düzenlediÄŸi iftar vakti gösterilerinin kesintiye uÄŸramadan 4 saat sürdüÄŸü belirtildi.

Gösterilerde havai fiÅŸek fırlatan gençler açtıkları pankartlarda ÅŸiddet karşıtı olduklarını vurguladı.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ve ordu karşıtı sloganların atıldığı Nahdavi yürüyüÅŸünde de "Silah barutla olmaz, bilakis silah akıldır" yazılı pankartlar açıldı.

Ä°ftar vaktinde düzenlenen Nahdavi gösterisinde gençler, 30 Haziran'da büyük gösteri düzenleme çaÄŸrısı yaptı.

Kahire'nin güneyindeki Minya kentinde düzenlenen iki ayrı yürüyüÅŸte ise Mursi posterleri ve Rabia iÅŸaretleri taşındı. Mursi ve çok sayıda Ä°hvan üyesi aleyhinde verilen idam kararlarının lanetlenmesinin yanında hayat pahalılığı nedeniyle hükümet aleyhinde sloganlar atıldı.

Darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan Mısır'ın seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, 30 Haziran 2013'te ordu darbesiyle görevinden indirilmiÅŸti.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.