Sosyal Medya

Ekonomi

TİM'den Sarraf'a ödülle ilgili açıklama

Yolsuzluk soruşturmasında tutuklanıp serbest kalan Rıza Sarraf'a ödül verilmesiyle ilgili TİM açıklama yaptı; "Plaketler kişilere değil firmalara verilmektedir" denildi.



17 Aralık yolsuzluk ve rüÅŸvet soruÅŸturmasında tutuklanıp serbest bırakılan iÅŸadamı Rıza Sarraf'a ödül verilmesiyle ilgili Türkiye Ä°hracatçılar Meclisi'nden (TÄ°M) yeni bir açıklama yapıldı. TÄ°M açıklamasında, "Plaketler kiÅŸilere deÄŸil firmalara verilmektedir. Bu konuda TÄ°M'in plaket alacak firma temsilcilerine dair herhangi bir tasarrufu söz konusu deÄŸildir" denildi. 

Türkiye Ä°hracatçılar Meclisi (TÄ°M) 22. OlaÄŸan Genel Kurulu ve 'Ä°hracatın Åžampiyonları' ödül töreni Pazar akÅŸamı yapılmıştı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın da katıldığı törende "ihracat ÅŸampiyonları"na ödülleri verilmiÅŸti. Mücevher sektöründeki ödülü Volgan Gıda Dış Ticaret Limited Åžirketi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Rıza Sarraf almıştı. Sarraf'a ödülünü, BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TÄ°M BaÅŸkanı Mehmet BüyükekÅŸi vermiÅŸti.

BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, 17 Aralık soruÅŸturmasında tutuklanıp serbest kalan Rıza Sarraf’a ödül vermesiyle ilgili, "Bilseydim o karenin içerisinde yer almazdım" demiÅŸti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, "vicdanen rahatsız olmadığını" söylemiÅŸti.

TÄ°M'den törenle ilgili yapılan açıklamada, devlet protokolünün kime ödül vereceÄŸini önceden bilmediÄŸi belirtilmiÅŸti.

Ä°ran asıllı iÅŸadamı Rıza Sarraf, 17 Aralık 2013 tarihli yolsuzluk ve rüÅŸvet soruÅŸturmasında gözaltına alınmış, 21 Aralık'ta tutuklanmıştı. Sarraf 28 Åžubat 2014'te ise serbest bırakılmıştı. Hazırlanan iddianamede, Sarraf'ın, bürokraside dört eski bakanla (Egemen Bağış, Zafer ÇaÄŸlayan, ErdoÄŸan Bayraktar ve Muammer Güler) iliÅŸkiler ve rüÅŸvet çarkı sayesinde kara para aklama, altın kaçakçılığı gibi suçlar iÅŸlediÄŸi öne sürülmüÅŸtü.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.