Dünya
Alman Ordusu Yezidileri de eğitiyor

Alman Federal Ordusu, Kuzey Irak'ta daha önce peşmergeleri eğitmeye başlamıştı, şimdi IŞİD'e karşı savaşmak üzere Yezidilere de askeri eğitim vermeye başladı.
Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in bildirdiğine göre, IŞİD'le mücadele amacıyla Alman Federal Ordusunun Kuzey Irak'taki çalışmaları artırılacak. Dünden itibaren Federal Ordu askeri uzmanlarının, kriz bölgesinde Yezidileri de eğitmeye başladığını belirten Von der Leyen, Yezidi birliklerin IŞİD tarafından ele geçirilen topraklarını geri almak istediklerini kaydetti.
'Bild' gazetesine demeç veren Von der Leyen, Yezidilerin eğitilmesi için hazırlıkların peşmergeler tarafından yapıldığını, böylece Kürtlerden oluşan peşmerge birliklerinin, tüm halk ve dini grupların Irak'ta 'radikal sünniler'e karşı birlikte ayağa kalktıklarını göstermek istediklerini söyledi.
Şimdiye kadar Almanya, IŞİD'le mücadele etmek için Kuzey Irak'taki peşmergelere silah ve askeri eğitimci göndermişti. Yezidiler, Irak'ta Musul çevresinde ve Sincar dağlarında yaşıyorlar. IŞİD'in bölgeye gelmesinden sonra binlerce Yezidi, yaşadıkları yerleri terketmek zorunda kaldı.
Henüz yorum yapılmamış.