Sosyal Medya

Güncel

CHP'nin MHP'ye yeni teklifi

MHP'li koalisyonda ısrarcı olan CHP, bu defa seçim vaatlerini gerçekleştirebilmek için kısa zamanlı koalisyon teklifi yapmaya hazırlanıyor.



MHP lideri Devlet Bahçeli'ye koalisyon için BaÅŸbakanlık koltuÄŸunu teklif ettikten sonra ret cevabı alan CHP, AK Partisiz hükümet ısrarını sürdürüyor.

Koalisyona iliÅŸkin 14 prensip açıklayan ve bu prensiplerde çözüm sürecine yer vermeyerek MHP'ye göz kırpan CHP, bu sefer MHP'den 2 yıl isteyecek.

CHP, MHP'ye “13 yılın ardından elimize bir fırsat geçti. AK Parti'nin iktidarda olmadığı bir hükümeti kurma fırsatını geri tepmeyelim. En azından emekliye çift ikramiye, asgari ücretin artırılması, taÅŸeron sisteminin kaldırılması gibi halka vadettiÄŸimiz ortak vaatlerimizi gerçekleÅŸtirmek için en azından 2 yıl iktidar olalım. Sonra seçime gideriz” diyecek.

Yapılacak tüm hamlelere raÄŸmen MHP'yi ikna edememesi durumunda CHP, AK Parti'ye karşı koalisyonda nasıl bir yol izleneceÄŸine iliÅŸkin de çalışmalarını sürdürüyor.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun, önceki günlerde iddialar için 'hayır' demesine raÄŸmen, CHP'nin dönüÅŸümlü baÅŸbakanlıkta ısrarcı olacağı öÄŸrenildi.

Ayrıca CHP'nin AK Parti'ye koalisyon ÅŸartı olarak meclis baÅŸkanlığı için de dönüÅŸümlü baÅŸkanlık formülünü önereceÄŸi ifade ediliyor. Bakanlıkların eÅŸit oranda partiler arası paylaÅŸtırılmasını AK Parti'ye koalisyon ÅŸartı olarak sunmayı planlayan CHP'nin bu talebini ise biraz yumuÅŸatacağı konuÅŸuluyor. CHP'nin aynı oranda olmasa da birbirine yakın sayıda bakanlık isteyeceÄŸi kaydediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.