Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli Genç: "Kazandıklarımız Kaybettiklerimizden Çok!"

Suriyeli genç, Suriye halkının neden direndiğini işte böyle anlattı.



Suriye halkının niçin ayaÄŸa kalktığını hala da anlamayan, yaÅŸananları komplo olarak nitelemeye devam eden ve Suriye direniÅŸine çamur atmak için olmadık tevillere sarılanlara Suriyeli genç, çadırdan cevap veriyor.

“Biz boÅŸuna direnmedik” diyen Suriyeli genç, Hafız Esed’den BeÅŸÅŸar Esed dönemine kadar yaÅŸadıkları zulümlere dikkat çektikten sonra ayaklanmamaları için hiçbir sebep olmadığını ifade ediyor. 2011’den bu yana Esed’e karşı savaşırken hayatlarını kaybedenlerin boluna ÅŸehit düÅŸmediÄŸini ifade eden genç, Esed’in tasallutu altında yaÅŸamaktansa zorluklar ve sıkıntılar içerisinde de olsa özgürce yaÅŸamayı tercih ettiklerini ifade ediyor.

“KANIMIZ UCUZ DEĞİL”

Esed’e karşı direniÅŸte ÅŸehit düÅŸenlerin kanlarının ucuz olmadığının altını çizen genç, bu ÅŸehitlerin sadece Suriye’nin özgürlüÄŸü için deÄŸil, ümmet için Allah için mücadele verdiklerini belirtiyor.

“HER ÅžEYÄ°MÄ°ZÄ° KAYBETTÄ°K AMA Ä°MANIMIZI KAZANDIK”

Suriyeli gencin dikkat çeken bir vurgusu da Esed’in bütün evleri yıktığını, mallarını-mülklerini kaybettiklerini buna karşın özgürleÅŸtirdikleri topraklarda özgürlüklerini kazandıkları vurgusu. “Dünyevi imkanları kaybetsek de artık dinimizi özgürce yaÅŸayabiliyoruz.” diyen genç, savaşın kaybettirdiklerinden çok daha önemli olarak kazandırdıkları olduÄŸuna dikkat çekiyor.

Suriyeli genç, IŞİD’i istisna tutarak dışarıdan gelen mücahidlere de teÅŸekkür ediyor.

“NAMAZ KILABÄ°LME ÖZGÜRLÜÄžÜNÜ KAZANDIK”

Genç, Esed döneminde askerlik yaparken bir vakit namaz nedeniyle 10 gün hapis cezası yediÄŸini belirtiyor ve ÅŸimdi özgürce namazlarını kılabilmekten duyduÄŸu mutluluÄŸu da paylaşıyor.

“SÄ°LAH BIRAKIN” DÄ°YENLERE…

Suriyeli direniÅŸçilere “silah bırakın” diye “öÄŸüt” verenlere de seslenen genç, oturdukları yerde rahat rahat bu öÄŸütleri verenlerin Suriye’yi anlamadığını ifade ediyor ve onların yaÅŸadığı özgürlüÄŸün yüzde 25’i bizde olsaydı bu cihada gerek kalmayacağını söylüyor. Ayrıca bu öneride bulunanlara Katledilen yüz binleri ve soÄŸuktan ölen çocukları geri getirebilecekler mi? Evlerimizi yeniden imar edebilecekler mi?” diye soruyor.

Ä°ÅŸte bütün bunlar “Biz niye direndik?” sorusuna yeterli bir ÅŸekilde cevap veriyor; bazı vicdan ve merhamet yoksunları anlamak istemese de…

Video Incanews'ten alınmıştır:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.