Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş: Bilseydim o karede yer almazdım

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 17 Aralık soruşturmasında tutuklanıp serbest kalan Rıza Sarraf’a ödül vermesiyle ilgili, "Bilseydim o karenin içerisinde yer almazdım" dedi. Ekonomi Bakanı Zeybekci ise "vicdanen rahatsız olmadığını" söyledi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM'de milletvekili kayıt iÅŸlemini yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Ä°ki isme de Türkiye Ä°hracatçılar Meclisi töreninde, 17 Aralık yolsuzluk ve rüÅŸvet operasyonunda tutuklanan ve daha sonra serbest kalan Rıza Sarraf’a ödül vermeleri soruldu. KurtulmuÅŸ "KeÅŸke bu töreni düzenleyenler kime ödül vereceÄŸimizi bize önceden söylemiÅŸ olsalardı. önceden bu isme ödül vereceÄŸimi biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım." derken, Zeybekci "Listenin oluÅŸumunda hiçbir ÅŸekilde dahlimiz yoktur, liste tamamen TÄ°M tarafından oluÅŸturulmuÅŸ. Vicdanen rahatsız olacak hiçbir ÅŸeyi hayatım boyunca yapmadım. Dün de öyle bir ÅŸey yaptığım inancında deÄŸilim" dedi.

"Biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım"

KurtulmuÅŸ'un Rıza Sarraf'a ödül vermesi ve aynı fotoÄŸraf karesinde yer almasına iliÅŸkin ÅŸunları söyledi;

"Dün ödül törenine gittiÄŸimiz zaman daha doÄŸrusu toplantıya gittiÄŸimiz zaman kime ödül vereceÄŸimizi, kime hangi bakanın ödül vereceÄŸini bilmiyorduk. Sahneye bakanlar olarak davet edildik. Davet edildikten sonra zannediyorum 10'ar kiÅŸi, 78 ÅŸirkete ödül verildi. Benim bulunduÄŸum süreçte 10 ÅŸirketin temsilcilerinin isimleri okundu. Ben hayatımda hiç görmediÄŸim bundan sonra da yolda görsem tanır mıyım, tanımaz mıyım? BilmediÄŸim bir isim ile o anda bir oldu-bitti ile karşılaÅŸtık. KeÅŸke bu töreni düzenleyenler kime ödül vereceÄŸimizi bize önceden söylemiÅŸ olsalardı. EÄŸer önceden bu isme ödül vereceÄŸimi biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım. Bu fotoÄŸrafın ortaya çıkması inanın ki herhalde en çok bana rahatsızlık vermiÅŸtir. Dolasıyla keÅŸke bu organizasyonu yapanlar bunları önceden ayarlamış olsalardı ve bu karenin içerisinde yer almasaydık"

“O liste kendiliÄŸinden oluÅŸtu”

Zeybekci'ye yöneltilen "Dün katıldığınız ödül töreninde 17-25 Aralık'ta adı geçen Rıza Sarraf'a ödül verildi. Sizin de bu karede yer almanız eleÅŸtirilere yol açtı. Bunu nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıtı ise ÅŸu oldu; 

"Ben adı geçen ÅŸirketin yönetim kurulu baÅŸkanını hayatımda ilk defa dün gördüm, simaen de tanımam. Oradaki listeyi belirleyen, ödül alınacak listeyi belirleyen hükümet deÄŸil. O liste kendiliÄŸinden oluÅŸur. Ä°hracat yapan insanlara, sektörleri bazında birinci, ikinci ve üçüncülere verilen ödüllerdir. Ödül alan Sarraf'ın ÅŸirketi de birinci olmuÅŸ sektöründe. Biz o ana kadar orada bunu bilmiyorduk. Bilseydik ne olurdu, ayrı bir mesele...."

“Vicdanen rahatsız deÄŸilim”

Zeybekci, "Bilseydiniz ne olurdu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi;

"Ä°nsanlar ya masumdur ya da masum deÄŸildir, suçludur ve içeridedir. Adaletin huzurunda hesap verdiyse, gidip sonucuna katlanmıştır, mahkemededir veya mahkûmdur. Bunu bu ÅŸekilde siyasetçilerin nerede olup olmayacağı, kimlerle yan yana resim çektirip çektirmeyeceÄŸiyle ilgili bir deÄŸerlendirme yapacak olursak siyasi hayatı son derece zorlaÅŸtırırız. Sınırlarını son derece zorlarız. Bence bu konu bizim, benim açımızdan ihracatta, sektöründe birinci olmuÅŸ olan bir ÅŸirketin yönetim kurulu veya bir temsilcisi olabilirdi. Benim için bu kadar."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.