Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esad'dan asker politikasında değişiklik

Suriye'deki bazı bölgelerde rejim güçleri, gençleri askere almak yerine silahlandırıp yaşadığı bölgeyi savunmasını isteyecek



Suriye’de dört yıldır devam eden iç savaÅŸta ordu mensuplarının sürekli firar etmesi ve diÄŸer bazı sıkıntılar sebebiyle Åžam yönetimi politika deÄŸiÅŸikliÄŸine gitti. Buna göre askerlik çağına gelenler cepheye katılmak yerine silahlandırılıp yaÅŸadığı bölgede muhalif güçlere karşı savaÅŸacak.

Uygulamanın özellikle kırsal kesimlerde yaÅŸayan Dürzilerle Hristiyanlar için alındığı belirtilirken böylece ordudaki firarların da önüne geçileceÄŸi düÅŸünülüyor.

Özellikle ÖSO’dan bazı gruplar ve Nusra Cephesi’nin kuÅŸatması altında bulunan Dürzilere ait Hader Köyü’nde Dürziler muhaliflere karşı mücadele ediyor. Ä°srail’in iÅŸgal altında tuttuÄŸu topraklara çok yakın olan Hader köyünde Ä°srail’in de araya girmesiyle muhalifler ciddi bir ilerleme saÄŸlayamıyor. KuÅŸatma devam ediyor.

Öte yandan Suriye’nin güneyindeki Kuneytra’da da benzer ÅŸekilde muhalif gruplar bölgeyi kuÅŸatmış durumda. Uzun bir süredir bölgede ÅŸiddetli çatışmalar sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.