Sosyal Medya

Güncel

Sınırda 500 metrelik tünel

IŞİD’in Telabyad’dan Türkiye’nin Akçakale sınırına doğru kazmış olduğu yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir tünel bulundu.



Hangi amaçla kazıldığı henüz belirlenemeyen tünelin, çöktüÄŸü için Türkiye sınırına ulaÅŸmadan yarım kaldığı sanılıyor.

Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan ve Türkiye'ye sınır olan Telabyad, hemIŞİD hem de PKK'nın Suriye kolu YPG için stratejik bir öneme sahip. Åžanlıurfa Akçakale'nin hemen karşısındaki Telabyad, IŞİD için Rakka kentine baÄŸlı bir kapı ve ikmal yolu demek. Telabyad, YPG içinse, kontrolündeki Cizire ve Kobani kantonları arasındaki baÄŸlantının saÄŸlanması anlamına geliyor. Telabyad'ı 2 yıldır elinde tutan IŞİD, YPG ile Özgür Suriye Ordusu'na baÄŸlı Burkan El Fırat güçlerinin geçtiÄŸimiz hafta kenti kuÅŸatması ve ABD öncülüÄŸündeki koalisyon uçaklarının hava bombardımanları sonucu, çatışmadan kentten çekildi. YPG, Telabyad'ı ele geçirerek Cizire ve Kobani kantonlarını birleÅŸtirmiÅŸ oldu.

500 METRELÄ°K TÜNEL

Telabyad'da denetimi saÄŸlayan YPG, IŞİD'in çekilirken kurmuÅŸ olabileceÄŸi bombalı tuzaklara karşı kentte arama tarama çalışması baÅŸlattı. Ä°ÅŸte bu çalışmalar sırasında, IŞİD'in Telabyad'dan Türkiye'nin Akçakale sınırına doÄŸru kazmış olduÄŸu yaklaşık 500 metre uzunluÄŸunda bir tünel bulundu. Tünelin derinliÄŸi 3 metre, yüksekliÄŸi 1.5, geniÅŸliÄŸi ise 1 metre. Ancak hangi amaçla kazıldığı henüz belirlenemeyen tünelin, kazı çalışmaları sırasında çöktüÄŸü için Türkiye sınırına ulaÅŸmadan yarım kaldığı sanılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.