Sosyal Medya

Güncel

Öcalan'ın yeğeninin Meclis'teki görevi

Yarın yapılacak yenim töreninin ardından yeni dönem çalışmaları başlayacak. Peki Meclis'e giren Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın görevi ne olacak?



TBMM'nin 25. dönem çalışmaları, yarın yapılacak yemin töreniyle baÅŸlayacak. Abdullah Öcalan'ın yeÄŸeni HDP Milletvekili Dilek Öcalan da BaÅŸkanlık Divanı'nda görev yapacak.

Uzun mesai nedeniyle en genç 6 milletvekili geçici katip üye sıfatıyla TBMM BaÅŸkanlık Divanı'da Baykal'a yardımcı olacak, dönüÅŸümlü olarak milletvekillerinin isimlerini okuyacak.

TBMM'nin 25. dönem çalışmaları, yarın yapılacak yemin töreniyle baÅŸlayacak. Oturumu en yaÅŸlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yönetecek. PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın yeÄŸeni HDP Milletvekili Dilek Öcalan da BaÅŸkanlık Divanı'nda görev yapacak.

TBMM'DE 10 SAATLÄ°K MESAÄ°

TBMM, yemin gününde ilk uzun mesaisini yapacak. 550 milletvekili teker teker kürsüye çıkıp anlaşılır ÅŸekilde, Türkçe olarak Anayasa'da yazılı milletvekili yeminini okuyacak. Bu, her vekil için yeminin 1 dakika sürdüÄŸü hesaplandığında, hiç ara verilmese bile yaklaşık 10 saatlik bir mesai anlamına geliyor.

Uzun mesai nedeniyle en genç 6 milletvekili geçici katip üye sıfatıyla TBMM BaÅŸkanlık Divanı'da Baykal'a yardımcı olacak, dönüÅŸümlü olarak milletvekillerinin isimlerini okuyacak.

TBMM BaÅŸkanlık Divanı'da görev yapacak genç vekiller ÅŸunlar:

HDP/TuÄŸba Hezer-1989,
AK Parti/Fatma Gaye Güler-1988,
HDP/Dilek Öcalan-1987,
AK Parti/Abdurrahim Boynukalın- 1987,
HDP/Enise Güneyli-1986,
AK Parti/ Sena Nur Çelik-1986.

Yemin töreninin ardından Meclis BaÅŸkanı adaylarının baÅŸvuru süreci için genel kurul çalışmalarına 5 gün ara verecek. Bu sürenin sonunda Meclis BaÅŸkanlığı seçiminin ilki turu yapılacak.

Bu arada milletvekillerinin yemin günü odalarını kullanabilmeleri için dün TBMM BaÅŸkanlık Divanı salonunda parti gruplarının temsilcileri eÅŸliÄŸinde kura iÅŸlemi yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.