Sosyal Medya

Güncel

MÜSİAD başkanından cemaat çıkışı

Cemaatin iş dünyasını nasıl etkilediğine yönelik düşüncelerini dile getiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Cemaatin iÅŸ dünyası üzerindeki hakimiyeti ile ilgili ‘Biz varsak baÅŸkasına hayat yoktur' tarzının kendilerine dayatıldığını söyleyen MÜSÄ°AD BaÅŸkanı Nail Olpak, çok ciddi sıkıntılar yaÅŸadıklarını söyledi.

Ä°ÅŸte MÜSÄ°AD BaÅŸkanı Nail Olpak'ın konuyla ilgili Hürriyet'e verdiÄŸi röportajdaki o çok çarpıcı bölümler...

- AK Parti-Cemaat kavgası iÅŸ dünyasını nasıl etkiledi?

Aslında biz önceden temasta olmakla beraber bir iÅŸbirliÄŸi gerçekleÅŸtirmiÅŸ deÄŸildik. Birlikte yapmış olduÄŸumuz herhangi bir proje yok. Åžikâyetçi olduÄŸumuz ÅŸuydu; ‘biz varsak baÅŸkasına hayat yoktur' tarzı bize de dayatılıyordu. Gelin burada iktidarın da eleÅŸtirisini yapalım. Yurtdışı seyahatlerden bahsedelim. Son olaylar baÅŸlamadan önceki AK Parti iktidarı döneminde siz MÜSÄ°AD'ın hükümetle birlikte gerçekleÅŸtirdiÄŸi bir dış gezi hatırlıyor musunuz? Bu hükümetin kendisini eleÅŸtirmesi gereken noktalardan biridir.

- Başbakan'ın yurtdışı ziyaretlerinde neredeyse organizasyonu Dışişleri değil TUSKON yapıyordu değil mi?

Neredeyse ifadesini kaldırın, organizasyonları onlar yapıyordu. 17 Aralık öncesindeki son 1.5 yıl önceye gidiyorum. BaÅŸbakan tarafından bizlere ortak görevlendirmeler oldu. Ama görev birlikte verilmesine raÄŸmen maalesef biz çok ciddi sıkıntılar yaÅŸadık. Beraber bir ülkeye gidiyoruz, orada yaÅŸamış olduÄŸumuzu sıkıntıları ben burada size ifade edersem üzülürüm. Herkesin gözü önünde olan masa kapmacalar falan vardı. Temel sıkıntı ÅŸuydu; ben varsam baÅŸkasına hayat hakkı yok. Bunu MÜSÄ°AD yapsa da yanlış olur. Ben size TÜSÄ°AD'la ilgili eleÅŸtirilerimi dile getirdim. Ama bu ‘MÜSÄ°AD varsa TÜSÄ°AD'a hayat yok' anlamında bir eleÅŸtiri deÄŸil, öyle bir eleÅŸtiri asla kabul edilebilir bir eleÅŸtiri olamaz. Zenginlik, farklı görüÅŸlerin olması ülke için iyidir. Ama maalesef o arkadaÅŸlar bu konuda fazla tutucu ve katı davrandılar.

- Bugün üyeleriniz arasında nasıl bir filtreleme yapıyorsunuz?

Bir filtreleme de yapmıyoruz ama hatalarından dönüp dönmediklerine bakıyoruz. Sonuçta Türkiye'de hep beraber yaşıyoruz. Fikrini deÄŸiÅŸtirmeyen üyemiz de var, ‘Ben böyle tanımıyordum' deyip ciddi ÅŸekilde eleÅŸtiren üyemiz de var. Oradan ayrılıp gelen de var. Biz niyet okuması yapamayız. Biz arkadaÅŸlarımıza ‘Herhangi bir üyeyi alırken kriterlerimiz neyse onları uygulayın ama grup halinde toplu giriÅŸ taleplerine izin vermeyin' diyoruz. Ama onun dışında kapımız açık.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.