Sosyal Medya

Güncel

"Tahşiye'ye kumpas" soruşturmasında dört kişi tutuklandı

Tahşiye grubuna kumpas iddiaları üzerine gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 13 kişiden 4'ü tutuklandı



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca yürütülen ''TahÅŸiye'' grubuna yönelik kumpas soruÅŸturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 13 ÅŸüpheliden 4'ü tutuklandı.

SoruÅŸturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 13 ÅŸüphelinin hakimlik sorgusu sona erdi.

Nöbetçi Ä°stanbul 4. Sulh Ceza HakimliÄŸi, ÅŸüphelilerden o dönemde baÅŸkomiser olan Yasin Koyuncu, emniyet amirleri Ekrem Çelik ve Ufuk Yıldırım ile komiser yardımcısı Selçuk Ocaktan'ın tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik, diÄŸer 9 ÅŸüpheli polisin ise serbest bırakılmasına hükmetti.

Böylece TahÅŸiye kumpas soruÅŸturmasında tutuklu sayısı 13'e çıktı.

SORUÅžTURMANIN GEÇMİŞİ

TahÅŸiye Yayınevi'nin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın ÅŸikayeti üzerine Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına yönelik baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında 2014'ün aralık ayında operasyon düzenlenmiÅŸti.  

Bu kapsamda, 2009'da ''TahÅŸiye'' grubuna yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', "ÅŸüphelilere kumpas kurdukları" iddia edilen 31 kiÅŸi hakkında gözaltı kararı verilmiÅŸti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu BaÅŸkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh GönültaÅŸ, Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürü Tufan Ergüder'in de aralarında bulunduÄŸu 31 kiÅŸi yakalanmış, ÅŸüphelilerden Karaca'nın da aralarında yer aldığı 4'ü tutuklanmıştı.  

SoruÅŸturma kapsamında, Fetullah Gülen hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Daha sonra bu soruÅŸturma kapsamında, eski Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürü Yurt Atayün ile dönemin Ä°stanbul Ä°stihbarat Åžube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduÄŸu 5 kiÅŸi daha tutuklanmıştı. 

Savcılık, soruÅŸturma kapsamında elde edilen yeni deliller doÄŸrultusunda 15 ilde düzenlenen ikinci operasyonda 20 kiÅŸinin gözaltına alınmasına karar vermiÅŸti. Savcılık, 7 ÅŸüpheliyi serbest bırakırken, 13 ÅŸüpheliyi de tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.