Sosyal Medya

Güncel

Silivri'de sahur yasağı iddiası yalanlandı

Silivri’de 'Paralel Yapı' soruşturmaları kapsamında tutuklanan büyük çoğunluğunu polis şüphelilerin oluşturduğu gruba sahur yemeği verilmediği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.



Silivri'de 'paralel yapı' soruÅŸturmaları kapsamında tutuklanan ÅŸüphelilere sahur yemeÄŸi verilmediÄŸi iddiası gerçek dışı çıktı.

ÖNCEDEN LÄ°STE YAPILDI

Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Silivri Cezaevi'nde savcılığın talimatı ile Ramazan öncesinde öÄŸlen yemek istikakını saat 23.30 ila 02.00 arasında almak isteyenlere iliÅŸkin bir liste hazırlandı. Çünkü yemek açık cezaevinde piÅŸiyordu ve listedeki kiÅŸi sayısına göre yemek çıkarılacaktı. Bütün koÄŸuÅŸlar dolaşılarak talep edenlerin isimlerinin yer aldığı bir liste hazırlandı ve listedeki mahkumlara Ramazan ayına girildikten sonra bu zaman aralığında yemek verilmeye baÅŸlandı.

LÄ°STEYE ADLARINI YAZDIRMADILAR

Fakat bu liste oluÅŸturulurken adını yazdırmayan bazı tutuklular, avukatları aracılığı ile kamuoyuna "Silivri Cezaevi'nde sahur yemeÄŸi verilmiyor" açıklaması yapmaya baÅŸladı. Cezaevi yönetimi ve sorumlu savcılar bu tavır karşısında hayrete düÅŸtü. Sahur yemeÄŸi verilmediÄŸi bilgisinin kesinlikle gerçek dışı olduÄŸunu belirten cezaevi kaynakları ise talep edenlere sahur yemeÄŸi verildiÄŸini bu sıkıntısını kamuoyuna açıklayan kiÅŸilerin sahur yemeÄŸi konusunda taleplerinin olmadığını kaydettiler.

Silivri Cezaevi'nden sorumlu Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın iddialar ile ilgili kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.