Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'den Filistin çağrısı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "Uluslararası toplum, Filistin halkına ümit verecek ve İsrail yönetimini barış için çaba sarf etmeye teşvik edecek garantiler sunmalı" dedi.



Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdülfettah Sisi, Fransa DışiÅŸleri Bakanı Laurent Fabius ile Kahire'de bir araya geldi. DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžükri'nin de olduÄŸu görüÅŸmede, Mısır ve Fransa arasındaki ikili iliÅŸkilerin geliÅŸim sürecinin devamı, siyasi ve ekonomik alanlardaki iliÅŸkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarına göre görüÅŸmede Sisi, "Uluslararası toplum, Filistin halkına ümit verecek ve Ä°srail yönetimini barış için çaba sarf etmeye teÅŸvik edecek garantiler sunmalı" dedi.

Afrika'nın Sahel bölgesi ve Libya baÅŸta olmak üzere bölgesel konular da toplantıda ele alındı.

Açıklamada Fransa DışiÅŸleri Bakanı Fabius'un, Filistin-Ä°srail arasındaki barış müzakerelerinin yeniden baÅŸlaması hedefiyle Ürdün, Ä°srail, Filistin'i içeren Orta DoÄŸu turu kapsamında Mısır'da olduÄŸu belirtildi.

Fabius'un pazar günü de Filistin ve Ä°srail'i ziyaret etmesi bekleniyor.

Ä°srail ve Filistin arasındaki barış müzakereleri geçen yıl nisan ayında durmuÅŸ, yeniden baÅŸlaması için herhangi bir adım atılmamıştı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.