Sosyal Medya

Dünya

Skandal sorularla Müslümanlar hedef seçildi

Almanya'da Hessen eyaletindeki okullarda öğrencilere doldurmaları için verilen formdaki skandal sorularla Müslümanlar hedef seçildi.



Türkiye gazetesinden Fuat UÄŸur, Almanya'da yaÅŸanan skandalı ve Müslüman ailelerde oluÅŸan korkuyu yazdı ve durumun vahimliÄŸini "Almanya'da özellikle Müslüman göçmen aileler çok tedirgin. Onları endiÅŸeye sevk eden zaten pek çok geliÅŸme ve uygulama var. Onlara bir yenisi daha eklendi. Aslına bakılırsa tam bir skandal, bir insan hakları ihlali.Uygulanan formda amaç öÄŸrenciler yoluyla tüm göçmenleri fiÅŸlemek ve ailelerin eÅŸkâlini belirlemek" sözleriyle özetledi. Hessen eyaletindeki okullarda 12-15 yaÅŸ arasındaki öÄŸrencilerin doldurmaları için bir anket formu dağıtıldı. Kaynağımız bize bu formu Offenbach ÅŸehrinden iletti. Okulun adını emniyet açısından yazmayacağız.

ANKETÄ° KÄ°MÄ°N YAPTIÄžI BÄ°LÄ°NMÄ°YOR

Anket formunun ardında Alman devletinin hangi kurumunun bulunduÄŸu bilinmiyor. Soruların form ve içeriÄŸine bakıldığında öÄŸrencilerin hem psikolojik hem pedagojik geliÅŸimlerinin hiç dikkate alınmadığı bariz ÅŸekilde belli.

ANKETTE SKANDAL SORULAR VAR

Ä°slamiyetin doÄŸası gereÄŸi ÅŸiddetle iliÅŸkili olduÄŸu ön kabulüyle hazırlanan ankette skandal sorular var. Soruların özellikle Müslüman öÄŸrencilerin dini inanç ve eÄŸilimlerini tespit etmeye yönelik olduÄŸu o kadar sırıtıyor ki göçmen aileler bu yüzden daha da korkuyor. Formda öncelikle öÄŸrencilerin cinsiyeti ve bir dine inanıp inanmadıkları soruluyor. Ardından “Hangi dine mensupsun?” sorusuyla sanki farklı inanç gruplarına hitap ediliyormuÅŸ izlenimi verilmekte. Ama daha sonraki sorulara geçildiÄŸinde doÄŸrudan doÄŸruya Müslüman öÄŸrencilerin hedeflediÄŸi kolaylıkla anlaşılmakta.

Anketlerde sözümona isim ve soyadı sorulmayarak kimliÄŸin belli olmayacağı güvencesi veriliyor. Bugünkü teknolojik imkânları bilenler bu açıklamaya sadece gülüyor doÄŸal olarak. Anket sorularında ilerledikçe iÅŸin rengi giderek daha da netleÅŸiyor. Ä°lk baÅŸlardaki “Senin dininde erkekler ve kadınlar eÅŸit haklara sahip mi?” tarzındaki “ılımlı” soruların ardından niyet ortaya çıkıyor. En dikkat çekici olanlar ise, din ile ÅŸiddet arasında baÄŸlantı olduÄŸu algısı oluÅŸturmaya çalışanlar. ÖrneÄŸin “Kendi dinin uÄŸruna neler yapabilirdin?” diye yöneltilen tuhaf soruya eklenen seçenekler arasında, “Dinim için öldürürdüm” ve “Dinim için bir baÅŸka ülkeye bile hicret ederdim” şıkları var.

Almanya'da EÄŸitim Danışmanı olarak görev yapan Malik Karabulut, soruları gördüÄŸünde ÅŸoka uÄŸradığını söylüyor: “Bu sorular, öncelikle insan hakları ihlali. Onun ötesinde henüz 12-15 yaÅŸlarında, reÅŸit olmamış, kiÅŸilikleri tam olarak ÅŸekillenmemiÅŸ çocuklara yöneltilecek sorular da deÄŸil. Anne babaları uyarıyorum. Bir çocuk soruların içeriÄŸini kavrayamadan ve algılayamadan şıklardan birini iÅŸaretlese, onların ve ailelerinin başına neler gelir düÅŸünmek bile istemiyorum. Benim aklıma takılan bazı konular var. Bu sorular kimler tarafından hazırlandı? Bu anketin hazırlanmasının gerçek motivasyonu nedir? Bu anketler kaç okulda ve kaç sınıfta dağıtıldı? Bu anketlerin yapıldığı okullardaki Müslüman öÄŸrencilerin oranı ne kadar? Cevaplanan anketler nereye gidiyor ve kimin tarafından analiz ediliyor? Kimler tarafından ve nasıl muhafaza ediliyor? Doldurdukları anketler bu çocukların ileriki mesleki yaÅŸamlarında karşısına çıkacak mı? Böylece çocuÄŸun ve ailesinin eÅŸkâlini kafalarına göre belirleyecekler bu anket cevaplarından. Bu yasadışı bir fiÅŸlemedir. Hiçbir çocuk formu doldurmak zorunda deÄŸil. Bu çok tehlikeli bir durum.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.