Sosyal Medya

Güncel

Sisi Yargısının İdam Kararları Ereğli'de Protesto Edildi

Ereğli Özgür-Der Temsilciliği’nin çağrısı ile bir araya gelen topluluk, Ereğli Kaymakamlığı karşısındaki park alanında, Mısır cuntasının almış olduğu idam kararlarını telin etti.



EreÄŸli Özgür-Der TemsilciliÄŸi’nin çaÄŸrısı ile bir araya gelen topluluk, EreÄŸli Kaymakamlığı karşısındaki park alanında, Mısır cuntasının almış olduÄŸu idam kararlarını telin etti.
 

Mısır’ın seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi ve arkadaÅŸlarına karşı, zalimlerin hukuksuz yargılamalarının kınandığı basın açıklamasında, ilk olarak Özgür EryiÄŸit giriÅŸ konuÅŸması yaptı. EryiÄŸit konuÅŸmasında ; Ramazan ayının ilk gününde tutmuÅŸ olduÄŸumuz oruç ibadetimiz ile, zalimlerin zulümlerini ifÅŸa etme amacı ile burada bulunmamız arasında bir fark olmadığını, Åžahitlik bilinci ile kardeÅŸlerimizin mücadelesinin sürekli takipçileri, sesi nefesi olmamız gerektiÄŸini belirtti. Bugün Mısır’daki cunta yönetiminin geçici, ama ihvanın ÅŸerefli direniÅŸinin baki olduÄŸunu unutmadan, Ümmetin koparılmış ellerinin yeniden bir araya gelmesi için sürekli mücadele içinde olmamız gerektiÄŸi ifade edildi. Bu vesile ile Suriye, Afganistan, DoÄŸu Türkistan, Arakan gibi coÄŸrafyalardaki kardeÅŸlerimizin asla yalnız bırakılmayacağı dile getirildi. Ardından Kdz.EreÄŸli Ä°mam Hatip Lisesi öÄŸrencilerinden Betül Avcı Muhammet Mursi ve arkadaÅŸlarının mücadelesini anlatan duygu dolu ÅŸiiri okudu. Sonrasında Basın açıklaması Bülent Öztürk tarafından okundu. "Katil Sisi, Seninleyiz Mursi", "Ä°dam Sehpası, Yıldıramaz Ä°hvanı", “EreÄŸli’den Ä°hvan’a DireniÅŸe Bin Selam”, “YaÅŸasın Küresel Ä°ntifada”, “Seyyid Kutup el Benna, Selam Olsun Ä°hvan’a” “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyke Ya Allah” “Mısır Halkı, Durduracak Tankı” Sloganlarının atıldığı basın açıklaması sonrası Abdulkadir Albayrak tarafından okunan dua ile etkinlik sona erdi.

eregli-20150618-01.jpg

eregli-20150618-02.jpg

eregli-20150618-03.jpg

eregli-20150618-04.jpg

eregli-20150618-05.jpg

eregli-20150618-06.jpg

eregli-20150618-07.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

İDAM SEHPALARI DİRENİŞİ DURDURAMAZ

Değerli Ereğli Halkı ve saygıdeğer basın mensupları!

Mazlumun dostu, zalimin düÅŸmanı deÄŸerli kardeÅŸlerim!

Bugün darbeci cuntanın sözde mahkemelerinin onamış olduÄŸu darbe kararlarını protesto etmek için buradayız.

Ve Katil Sisi baÅŸta olmak üzere onunla birlikte hareket eden tüm zalimleri ve müstekbir güçleri lanetlemek için buradayız.

Mursi’nin ÅŸahsında Ä°slam’a ve onun yüce deÄŸerlerine sahip çıkan ümmet bilincini taşıyan tüm muvahhit ve mazlum Müslüman kardeÅŸlerimizin yanında olduÄŸumuzu göstermek için buradayız.

Yeryüzünde küfre karşı direnip, Allah’ın istediÄŸi bir yeryüzü düzeni inÅŸa etmek için EreÄŸli’den “Adil Åžahitler” olarak zalimlerinin zulmünü lanetlemek ve Müslüman kardeÅŸlerimizin haklı davalarına sahip çıkmak için buradayız.

Bugün Mısır’ın ilk seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı olan Muhammed Mursi için darbeci cunta mahkemesi, bir idam kararını ömür boyu hapis cezasına çevirmiÅŸ, diÄŸeri ise onamıştır.

Ayrıca; üç Ä°hvan yöneticisi Muhammed Biltaci, Hayrat Åžatır ve Ahmet Muhammed Abdulati’nin yanı sıra 106 kiÅŸiye geçen ay verilen idam cezalarının, onanmasını ÅŸiddetle kınıyoruz.

Mursi’ye verilen idam cezası hukuki deÄŸil, siyasi bir karardır.

Mursi’nin, keyfi, uluslararası standartları karşılamaktan uzak ve hukuki sayılamayacak bir süreç sonucunda böyle bir hükümle karşı karşıya bırakılması, ÅŸüphesiz Mısır’ın ihtiyaç duyduÄŸu toplumsal barış ve istikrarın saÄŸlanmasına hiçbir ÅŸekilde katkı saÄŸlamayacaktır.

Mısır’da ÅŸahit olduÄŸumuz ÅŸey bir mahkeme kararı, bir yargılama süreci deÄŸil, düpedüz sefil bir oyun ve tiyatrodur. Sisi yargıcı sadece Ä°hvan lideri Muhammed Bedii ve seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’yi deÄŸil; yıllardır Siyonistlerin cezaevinde bulunan Hamas komutanlarından Hasan Seleme gibi, yine geçtiÄŸimiz yıl Gazze’de ÅŸehit edilen Hamas komutanlarından Raid Attar gibi mücahitler hakkında da idam kararı vererek Siyonist uÅŸaklık ettiÄŸini ispatlamıştır.

Bu karar ÅŸüphesiz Mısır’da icra olunan hukuksuzluÄŸu, zulmü ortaya koyduÄŸu gibi aynı zamanda Sisi cuntasının çaresizliÄŸini de ifÅŸa etmektedir. Cunta elinden gelen her ÅŸeyi yapmış, katliamla, iÅŸkenceyle, yasakla, zulümle Ä°hvan’a boyun eÄŸdirmeye, Ä°slami hareketi susturmaya, sindirmeye çalışmış ama baÅŸarısız olmuÅŸtur. KardeÅŸlerimiz esir olsa da asla teslim olmamışlardır. Ve ÅŸimdi cunta bir türlü boyun eÄŸdiremediÄŸi Müslümanların boynuna idam ipini geçirerek teslim almaya çalışmaktadır.

Oysa Müslümanlar Rableriyle ahitlerine sadıktırlar. Bir kısmı ahdini yerine getirmiÅŸ ve ÅŸehadete yürümüÅŸ, diÄŸerleri de sıralarını beklemektedirler ama asla sözlerinden dönmemiÅŸler, dönmeyeceklerdir.

Ayrıca Türkiye’de Mısır üzerinden cuntacılığı, darbeciliÄŸi meÅŸrulaÅŸtırmaya kalkan, Mısır’da ki bu zalim kararı Türkiyeli Müslümanlara karşı bir sopa gibi göstermeye çalışan laik darbeci zihniyeti de buradan lanetliyoruz.

Mursi’ye darbe yapıldığında buna içten içe sevinen ve aynı sürecin Türkiye’de gerçekleÅŸmesini isteyen, seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanına darbe yapılsa ve idam edilse bundan hoÅŸnut olacağı belli çevrelerin yayın organlarında attıkları manÅŸetler, kendilerini ele vermiÅŸtir.

Bu çerçevede Türkiye’de 7 Haziran genel seçim sonuçları Orta DoÄŸuda Darbeci Sisi, Katil Esed ve onların destekçileri Ä°ran ve Ä°srail baÅŸta olmak üzere ABD, BM ve Batı dünyası tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Türkiye’de ki Ak Parti iktidarı Filistin’de, Suriye’de, Mısır’da ve diÄŸer coÄŸrafyalarda akan kana sessiz kalmaması, BM ve küresel egemenlerin ikiyüzlü politikalarını ifÅŸa etmesi bu güçleri rahatsız etmiÅŸtir.

Türkiye’de istikrarsızlık, kaos ve kargaÅŸa çıkarmak isteyen zihniyet ile Mısır’da Mursi yönetimini darbe ile deviren zihniyet aynıdır.

Bizler Sisi gibi zalimleri, BeÅŸÅŸar gibi kasapları, Maliki gibi despotları ve destekçisi Ä°ran’ı ve Suud’u, ayrıca; tüm katil diktatörlerin patronluÄŸunu yapan ABD’sini, Ä°srail’i, BM’nin 5’li çetesini, Rusya’sını lanetlemeyi sürdüreceÄŸiz.

Zillete boyun eğene yazıklar olsun!

Ä°zzete talip olan tüm Müslüman kardeÅŸlerimize selam olsun!

EreÄŸli’li Müslümanlar olarak, tevhidi ilkemizle adaleti tesis etmek ve özgürlüÄŸünün kapılarını açmak için mücadelemiz arzın tamamında devam edecektir.

Cenneti yüreÄŸinde taşıyan insanları ölümle korkutamazsınız. Bizler bir ölür, bin diriliriz.

Siz darbeciler, Ä°hvanı Müslimin hareketini tutsak ederek, sokaklarda hunharca katlederek, idam sehpalarına göndererek sindireceÄŸinizi, korkutacağınızı hatta yok edeceÄŸinizi sanıyorsunuz. Oysa Musa'lar çaÄŸdaÅŸ firavunları tarihin çöplüÄŸüne elbette göndereceklerdir.

Bu vesile ile Ä°hvan’a karşı gerçekleÅŸtirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini ÅŸiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Tüm zalimlere bilmedikleri bir ÅŸeyi öÄŸretmek istiyoruz.

Bizler sizin zulmettiÄŸiniz Müslüman KardeÅŸleriz.

Bizler dünyanın her yerindeyiz. Bizler dün vardık, bugün varız ve yarın da olacağız ve sizin karşınızda dimdik duracağız, adaleti haykıracağız.

Ä°nananların destekçisi Allah’tır. Allah kendisine hakkıyla kulluk edenleri yalnız bırakmaz.

Sizin bu caniliÄŸinizi tüm dünyaya haykıracağız. Nesillerimizi zulmünüzü anlatarak yetiÅŸtireceÄŸiz. Gelecek, zalimleri lanetle hatırlayacak. Ve bir gün, bu dünya gül bahçesine dönecek. Bunu böylece bilin ve unutmayın!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.