Sosyal Medya

Güncel

Mursi Türkiye'ye gelmeyi neden reddetti?

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye gelmeyi reddettiği ortaya çıktı. Darbeyle devrilen Mursi ile Türkiye'ye gelmesi konusunda temasa geçildiği ancak Mursi'nin ülkesini ve arkadaşlarını bırakmak istemediği için bu teklifi reddettiği öğrenildi.



Arap Baharı ile birlikte halkın büyük çoÄŸunluÄŸunun desteÄŸini alarak Mısır'ın seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı olan Muhammed Mursi kendisinin göreve getirdi Abdülfettah el-Sisi tarafından yapılan darbe sonucu devrilmiÅŸ ve geçtiÄŸimiz günlerde idam cezasına çarptırılmıştı. Her dönemde Türkiye'nin desteÄŸini arkasında bulan Mursi, halkını ve arkadaÅŸlarını bırakmamak için Türkiye'ye gelmeyi reddetti.

Ä°HH BaÅŸkanı Bülent Yıldırım, Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye Türkiye'ye getirilmesi konusunda giriÅŸimler yapıldığı fakat Mursi'nin bunu istemediÄŸini açıkladı. Bülent Yıldırım, "Mursi'yi idam ederseniz binlerce Mursi daha yetiÅŸecek" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

 

 

 

 

 

 
 
 



Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı üyeleri akÅŸam saatlerinde Eyüp, Eminönü ve Üsküdar iskelelerinden hareket eden teknelerle Bebek'te bulunan Mısır KonsolosluÄŸu'na doÄŸru yola çıktı. Slogan ve tekbirler eÅŸliÄŸinde konsolosluk önüne gelen Ä°HH üyeleri tekneden projeksiyonla Muhammed Mursi'nin fotoÄŸrafı ve Rabia iÅŸareti konsolosluk binasına yansıtarak verilen idam kararlarını protesto etti. Rabia iÅŸaretinin yansıtıldığı esnada balkonda bulunan bir konsolosluk korumasının hareketleri ilginç görüntüler oluÅŸturdu.
 

 

 

 

 

 

 

 
 
 



Teknede protesto ile ilgili açıklama yapan Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı BaÅŸkanı Bülent Yıldırım,"Ä°hvan-ı Müslim özellikle Sünni Dünya'nın en organize olmuÅŸ gücüdür. 100 milyona yakın insanı hareket ettirme gücüne sahiptir. OrtadoÄŸu'da Orta Asya'da, Uzak DoÄŸu'da organize olmuÅŸ çok güçlü bir harekettir. Bütün Ä°slam Dünya'sını harekete geçirecek etki gücüne sahiptir. DoÄŸal olarak Mısır'da bu infaz gerçekleÅŸirse, Mısır'da önü alınmayan bir kargaÅŸa baÅŸlar. Bu sadece Mısır'ı da kaplamaz. Suudi Arabistan'da da Ä°hvan çok güçlüdür. O nedenle darbeye destek veren Suud rejimi, eski rejim bir an önce hatasından vazgeçmeli, Sisi'yi ikna etmelidir. Hapishanede olan herkesin serbest bırakılmasını saÄŸlamalıdır. Sadece Mursi ve arkadaÅŸları bırakılıp diÄŸer hapishanedekilerin iÅŸkencelere maruz bırakılmaları doÄŸru deÄŸildir. Meydanlarda hak talebinde bulunduÄŸu için hapishanelerde bulunan herkesin çıkarılması gerekir. EÄŸer Sisi bulunduÄŸu koltukta rahat oturmak istiyorsa Ä°srail ile olan iliÅŸkilerini kesmelidir. Sisi ÅŸuanda Ä°srail'in güdümünde Filistinli bir direniÅŸi kırmak amacıyla Ä°hvan-ı Müslime karşı darbe yapmaya devam etmektedir. Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı'nı göreve çağıran Yıldırım,"Mursi ve arkadaÅŸlarının idam edilmesi durumunda OrtadoÄŸu'da suların durulmaz.Bu durum sadece Mısır'ı deÄŸil, çevre ülkeleri de ilgilendirir. Bu nedenler Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı devreye girmeli, Sisi'yi Ä°srail'den kurtarmalıdır." Ä°fadelerini kullandı.
 

 

 

Grup Mursi lehine sloganlar attı

 

 

 

 
 
 



Yapılan protestonun ardından Ä°HH üyeleri gemilerden inerek dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.