Sosyal Medya

Ekonomi

4,5 milyon kiÅŸiye zam geliyor

2.5 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisi, maaş artışı ve ek haklar getiren toplu sözleşmeyi bekliyor.



AnlaÅŸma ile kamu görevlileri ve emekliler maaÅŸ artışına ek, yeni haklar kazanacak. Yaklaşık 2.5 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisi ÅŸimdiden toplu sözleÅŸmeye kilitlendi. AÄŸustos ayında yapılması planlanan toplu sözleÅŸmede hem 2016 ve 2017 zamları belirlenecek, hem de kamu görevlilerine ve emeklilerine önemli kazanımlar getirecek talepler karara baÄŸlanacak. Toplu sözleÅŸme süreci yaklaşırken, memur konfederasyonları da hazırlıklarını hızlandırdı.  

BU TALEPLER MASADA

 Memur-Sen, öncelikli taleplerini belirledi. Talepler arasında kamu görevlilerinin ve emeklilerin gelirini artıracak düzenlemeler başı çekiyor. Kadro, disiplin affı, doÄŸum izninin artırılması gibi talepler de Memur-Sen tarafından toplu sözleÅŸme masasına taşınacak.  Ä°ÅŸte talepler:  Ek gösterge oranlarının yükseltilmesi, Ek ödemelerin emekliliÄŸe yansıtılması, Disiplin cezalarının affı, 4C'li, 4B'li personel ile tüm sözleÅŸmeli personelin kadroya geçirilmesi, Memur emeklilerine aile yardımının verilmesi (eÅŸ ve çocuk), Kıdem aylığında yıl sınırının kaldırılması ve gösterge rakamının artırılması, Ulaşım ve kreÅŸ yardımının verilmesi, Engelli kamu görevlilerine 5 yılda 1 derece verilmesi ve ikramiyelerinin 25 yıldan hesaplanması, Kadın kamu görevlilerinin doÄŸum öncesi ve sonrası izin sürelerinin artırılması, Ä°ÅŸçi statüsünde geçirilen sürelerin kazanılmış hak aylığı ve emekli keseneÄŸine esas aylıkta deÄŸerlendirilmesi.

 HAZIRLIKLAR SON AÅžAMADA  

MEMUR-SEN ve EÄŸitim- Bir-Sen Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın, toplu sözleÅŸmeye iliÅŸkin yazışma trafiÄŸinin baÅŸlamasına 1, masa pratiÄŸinin baÅŸlamasına ise 2 aydan az bir zaman kaldığını belirterek, "Toplu sözleÅŸme için hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Ä°ÅŸverenin masaya ne getireceÄŸi belirsiz ama bizim masaya ne getireceÄŸimiz yüzde 90 netleÅŸmiÅŸ, belirlenmiÅŸ durumda" dedi. Seçim sonrası hükümet arayışlarını deÄŸerlendiren Yalçın, "Yeni dönemde mutlaka ve mutlaka geçmiÅŸten gelen istikrarı devam ettirebilecek bir arayışın olmasını ve bu seçeneÄŸi ortaya çıkarmasını tabii ki temenni ediyoruz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.