Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'de 4 İlkokulda Oruç Yasağı

İngiltere'de dört ilkokulun ramazan ayı boyunca Müslüman öğrencilerin oruç tutmalarını yasakladığı ortaya çıktı.



"Lion Academy" isimli aynı vakıfa ait dört ilkokuldan biri olan Londra'nın doÄŸusundaki Leyton semtinde bulunan Barclay Ä°lkokulu, geçen hafta velilere mektup göndererek alınan kararı bildirdi.

Okulun Müdürü Aaron Wright tarafından kaleme alınan mektupta, "Ä°slam hukukuna göre çocukların ramazan ayı boyunca oruç tutma zorunluluÄŸu bulunmadığını, eriÅŸkin olduklarında oruç tutmaları gerektiÄŸini öÄŸrendik" denildi. 

Wright, mektubunda ayrıca, geçen yıl ramazanda oruç tutan öÄŸrencilerden bazılarının okulda bayıldıklarını ve hastalandıklarını yazdı. Mektupta, "Geçen yıl oruç tutma süresi 18 saati geçiyordu. Bu bir çocuÄŸun susuz ve gıdasız geçirdiÄŸi oldukça uzun bir süre" ifadesine yer verildi. 

Britanya Müslüman BirliÄŸi, vakfın oruç yasağını kınayarak, "Ä°slamiyetin oruç tutamayacak çocukları zaten koruduÄŸunu" ifade etti. 

Ä°ngiliz basını diÄŸer üç okulun ise Sybourn, Thomas Gamuel ve Brook House ilkokulları olduÄŸunu aktardı. Okulların baÄŸlı olduÄŸu Lion Academy Vakfı'nın BaÅŸkanı Justin James, vakfın resmi internet sitesinde konuya iliÅŸkin yer alan mektubunda, çocuklarının oruç tutmasını isteyen velilerin okul müdürüyle bir araya gelmelerini istedi. 

BirleÅŸik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.