Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mursi için kesin karar yarın

Mısır mahkemesi, aralarında Mursi'nin de olduğu ve 121 kişi hakkında verilen idam cezalarıyla ilgili kesin karar duruşmasını Salı günü yapacak. Mahkeme açıklayacağı bu karardan önce Mısır müftüsünden görüş aldı.



Mısır mahkemesi, idam konusunda görüÅŸ için dosyaları müftülüÄŸe gönderilen demokratik bir seçimle göreve gelen ilk cumhurbaÅŸkanı olan Muhammed Mursi ve 121 Ä°hvan yöneticisi hakkındaki kesin kararın açıklayacak.

Mursi ve 121 kiÅŸi 'Hamas'a istihbarat saÄŸlamak' ve 'hapisaneden firar etmek' davalarında idam cezasına çarptırılmıştı. Salı günü düzenlenecek duruÅŸmada bu ön idam kararı ya onaylanacak, ya da reddedilecek.

Hakim Åžaban Åžami, müftü görüÅŸünün 2 Haziran’da mahkemeye bildirildiÄŸini ve 'istiÅŸareleri tamamlamak' amacıyla mahkemenin kesin kararını 16 Haziran'a kadar ertelemeye karar verdiÄŸini açıklamıştı.

Mursi ve diÄŸer Ä°hvan liderleri yoÄŸun güvenlik önlemlerin alındığı mahkeme salonuna getirilmiÅŸti.

Ä°hvan, kesin karar duruÅŸmasının ertelemesinin sebebini Sisi'nin geçtiÄŸimiz haftalarda gerçekleÅŸen Avrupa turu olduÄŸunu savunuyor. Ä°ddiaya göre mahkeme, muhtemel tepkiler sebebiyle kesin karar duruÅŸmasını bu tarihe erteledi.

Mısır yargı sistemi gereÄŸi mahkeme, sanıklar hakkında verdiÄŸi ön idam kararlarını ve dava dosyalarındaki kesin kararını, müftüden aldığı görüÅŸün ardındasan veriyor. Ancak müftünün görüÅŸü baÄŸlayıcı nitelik taşımıyor.

Mursi iki idam cezasına çarptırılmıştı

Darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan ve ardından hapse atılan eski cumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi,  'Hamas'a istihbarat saÄŸlamak' ve 'hapishaneden firar etmek' suçlamasıyla yargılandığı davalarda idam cezasına çarptırılmıştı.

Mursi dışında Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'nın üst düzey 17 yöneticisine daha idam cezası verildi. Bunlar arasında Ä°hvan lideri Muhammed Bedii de var.

İdam cezası verilenler arasında hayatını kaybeden kişiler de bulunuyordu.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.