Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'de ibre MHP'yi gösterdi, bakanlıklar belirlendi

AK Parti'de koalisyon seçeneklerine ilişkin istişarelerde son haftaya giriliyor. AK Parti'de ibrenin MHP'yi gösterdiği belirtiliyor.



AK Parti Genel BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu 7 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleÅŸtirdiÄŸi istiÅŸarelere bu hafta yapacağı görüÅŸmelerle devam edecek.

Geçen hafta parti kurmayları ve teÅŸkilatlarla bir araya gelen DavutoÄŸlu, bu hafta ise yeni seçilen vekiller ve eski vekillerle görüÅŸecek. Seçimler sonrası AK Parti'de yoÄŸun istiÅŸare süreci bu haftada aynı yoÄŸunlukta devam edecek.

MHP AÄžIRLIK KAZANDI

Ä°stiÅŸarelerde AK Parti'nin neden oy kaybettiÄŸinin yanı sıra koalisyon hesapları da masa yatırılıyor. Geçen hafta AK Parti-CHP ve AK Parti-MHP koalisyonları ön plana çıkarken, parti kurmayları ve teÅŸkilatlarla yapılan görüÅŸmeler sonucunda MHP ile koalisyon seçeneÄŸi ağırlık kazandı.

HDP'YE SICAK BAKILMIYOR

AK Parti HDP ile koalisyona ise sıcak bakmıyor. AK Parti'nin, bu hafta Resmi Gazete'de yayımlanacak resmi sonuçlara kadar koalisyon ortağı konusunda karar vermesi bekleniyor.

MHP'YE VERÄ°LECEK BAKANLIKLAR BÄ°LE BELÄ°RLENDÄ°

Kulislere yansıyan bilgiye göre AK Parti, ilk olarak MHP'nin kapısını çalacak. Alttan yürütülen gayrı resmi müzakelerde Meclis BaÅŸkanlığı ve bazı bakanlıkların MHP'ye verilmesi konusunda anlaÅŸma saÄŸlandığı iddia ediliyor.



KAYNAK: Sabah 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.