Sosyal Medya

Güncel

İhya-Der saldırısına 14 tutuklama

Diyarbakır'da 4 kişinin öldürüldüğü olaylarla ilgili olarak 14 kişi tutuklandı.



Diyarbakır'da, Yeni Ä°hya-Der BaÅŸkanı Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürülmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 HDP'linin yaÅŸamını yitirmesi ile ilgili olarak gözaltına alınan 22 kiÅŸiden 14'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

22 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Merkez YeniÅŸehir Ä°lçesi Åžehitlik Semti'nde 9 Haziran'da Yeni Ä°hya- Der BaÅŸkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesindan sonra çıkan olaylarda 3 HDP'linin daha yaÅŸamını yitirmesi ve 11 kiÅŸinin yaralanmasına iliÅŸkin soruÅŸturma devam ediyor. SoruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan 22 kiÅŸi, dün Adliyeye sevk edildi.

14 KİŞİ TUTUKLANDI

Nöbetci savcılıkta ifadeleri alınan 22 kiÅŸiden 4'ü serbest bırakılırken, 18 kiÅŸi ise tutuklama talebi ile nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸi'ne sevk edildi. Åžüphelilerin dosyalarını inceleyen ve ifadelerini alan Sulh Ceza Hakimi, 14 kiÅŸinin tutuklanmasına karar verdi. Gözaltında bulunan ÅŸüphelilerden 3'ü adli kontrol kararı ile 1'i ise hakimlikçe serbest bırakıldı. Tutuklanan 14 kiÅŸiden 1'inin 18 yaşından küçük olduÄŸu öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.