Sosyal Medya

Güncel

Şahin: Kobani olayları HDP'nin seçim yatırımıydı

Hüda-Par'ın Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, “6-8 Ekim'de gerçekleştirilen Kobani bahaneli vahşet, aynı zamanda bir seçim yatırımıydı. Bunu barajı aşamamanın tehdidi olarak topluma sundular” tespitinde bulundu.



7 Haziran seçimlerinin hemen ardındanHDP'lilerin bölgedeki ÅŸiddetin dozunu yükseltmesi, Kandil'den gelen siyasete müdahale mesajları ve bölgeden yansıyan seçim günü görüntüleri sandık güvenliÄŸini yeniden tartışmaya açtı. Seçim sonrasında HDP destekli terör örgütü PKK tarafından gerçekleÅŸtirilen saldırılarla yeniden Türkiye gündemine gelen Hüda- Par'ın Genel BaÅŸkan Yardımcısı Said Åžahin, seçimlerde ve sonrasında bölgede yaÅŸanan son geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi.

Terör örgütü PKK'nın seçimler öncesi bölgede halk üzerinde korku meydana getirdiÄŸini belirten Åžahin, "Kendini güvende hissetmeyen halk özellikle kırsalda tercihini korkudan yana yaptı. Halk büyük çoÄŸunlukla oyunu, korkularının baskın geldiÄŸi bir irade ile kullandı" dedi.

''Ä°KÄ° ÜYEMÄ°Z ÅžEHÄ°T EDÄ°LDÄ°''

Çözüm sürecine kadar silahın PKK'nın daÄŸ kadrosunun elinde olduÄŸunu sonrasında boÅŸluktan faydalanan örgütün ÅŸehir içlerini de çok ciddi silahlandırdığını söyleyen Åžahin, "Bunu 6-7 Ekim olaylarında bütün Türkiye net olarak gördü. Åžehir içi silahlanma HDP'nin sadece taban kitlesinde yaÅŸanmadı bilfiil HDP'nin yönetici kadrosunun da silahlanmış olduÄŸu ortaya çıktı son süreçte. Örneklendirecek olursam; geçenlerde yol aramasında, HDP'nin Diyarbakır Çınar ilçesi belediye meclis üyesinin arabasında birkaç adet uzun namlulu silah yakalandı. Birkaç ay önce Mardin'in Dargeçit ilçesinde Mehmet UÄŸurtay adlı kardeÅŸimizin katili olarak HDP ilçe yöneticisi yakalandı. 7 Haziran öncesi seçim çalışmaları kapsamında Ä°dil'in Kozluca köyüne giden HDP konvoyunun tahrikleri ile köylüler arasında çıkan tartışmada, HDP'lilerin uzun namlulu silahlarla taradığı köylülerden iki üyemiz ÅŸehit edildi. Bu örnekler zannedersem her ÅŸeyi ifade ediyor" diye konuÅŸtu.

''SELAHATTÄ°N DEMÄ°RTAÅž YALAN SÖYLÜYOR''

Selahattin DemirtaÅŸ'ın ÅŸiddetle, silahla iliÅŸkilerinin olmadığı söyleminin kandırmacadan, yalandan ibaret olduÄŸunu söyleyen Åžahin, ÅŸunları anlattı:"Hatırlarsanız yerel seçim çalışmaları kapsamında Lice'ye giden Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye baÅŸkanımız Hüseyin Yılmaz, ki partimizin genel baÅŸkanıydı, HDP binasından çıkan 50 kiÅŸilik bir grubun taÅŸlı sopalı saldırısına maruz kalmıştı. DemirtaÅŸ yaptığı açıklamada saldırganları savunarak, oraya giden belediye baÅŸkan adayımızı suçlamıştı: "orada bir üyeleri yok, neden oraya gidiyorlar" demiÅŸti. Ä°ÅŸte DemirtaÅŸ budur! Åžimdi biz, DemirtaÅŸ'ın pratiÄŸine mi bakacağız, yoksa iki yüzlü söylemine mi?"

''KOBANÄ° OLAYLARI SEÇÄ°M YATIRIMIYDI''

Bence Kobani üzerinden sokakların savaÅŸ alanına çevrilmesi ve iÅŸlenen vahÅŸi katliamlar, Kobani'ye yönelik olmakla birlikte, parti olarak girecekleri seçim için toplumsal bir dehÅŸet yatırımıydı. Yani önce "kıyameti koparma"nın pratiÄŸini yaÅŸattılar topluma, sonra bunu barajı aÅŸamamanın tehdidi olarak toplumun önüne koydular.

''KCK’NIN ÅžARTLARI VAR''

DemirtaÅŸ, silah bırakma konusunda teröristbaşı Öcalan'ı iÅŸaret ederken, terör örgütü PKK'nın Kandil'deki uzantısı KCK yönetimi ise silah bırakma çaÄŸrısını ne HDP ne de Öcalan'ın yapabileceÄŸini, bu iradenin tamamen kendilerinde olduÄŸunu savundu. Örgüte yakın ANF internet sitesinde yer alan KCK açıklamasında "Türkiye'nin demokratikleÅŸmesini ve Kürt sorununun çözümünü isteyen çok farklı kesimler ve bireyler HDP içinde yer almaktadır. Dolayısıyla böyle bir çaÄŸrıyı HDP yapamayacağı gibi, mevcut Ä°mralı koÅŸullarında bulunan Önder Apo'nun da böyle bir çaÄŸrıyı yapması mümkün deÄŸildir" denildi. KCK açıklamasında, çözüm sürecinin devam edebilmesi için üç adımın atılması gerektiÄŸi de ileri sürüldü. KCK'ya göre bu üç adım ÅŸunlar: Tahkim edilmiÅŸ ateÅŸkes, Öcalan'ın serbest bırakılması, Meclis'in devreye girerek üzerinde anlaşılan çözüm adımlarını yasal ve anayasal güvenceye kavuÅŸturması.(sabah)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.