Sosyal Medya

Coğrafyamız

Refah Kapısı'ndan 580 kişi Mısır'a geçti

Uzun bir aradan sonra yeniden açılan Gazze'deki Refah Kapısı'ndan 580 kişi Mısır'a geçti



Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı açmasının ardından, aralarında hasta, öÄŸrenci ve yabancıların da bulunduÄŸu 580 kiÅŸi Gazze'den Mısır'a geçiÅŸ yaptı.

Gazze Sınır Kapıları Ä°daresi Müdürü Mahir Ebu Sabha tarafından yapılan yazılı açıklamada, uzun süredir kapalı olan sınır kapısının Mısır makamları tarafından açılmasından sonra gün içinde hasta, öÄŸrenci ve yabancı pasaport taşıyan 580 kiÅŸinin Gazze'den ayrıldığı belirtildi. 

Refah Sınır Kapısı'nın çift yönlü açılması sebebiyle Mısır tarafında mahsur kalan 228 kiÅŸi de Gazze'ye giriÅŸ yaptığı kaydedildi. 

Ebu Sabha daha önce yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'ndan geçmek için bekleyen 4 bini hasta, 3 bini öÄŸrenci yaklaşık 15 bin kiÅŸinin olduÄŸunu belirtmiÅŸ, Kahire yönetimine kapıyı sürekli açık tutma çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu. 

Mısır, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı bugün çift yönlü olarak açmıştı. 

Ä°srail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuÄŸu Gazze'nin dış dünyaya açılan 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, Ä°srail'in kontrolünde bulunuyor.

Bölgenin 4 ticari sınır kapısı da, Haziran 2007'de Ä°srail tarafından kapatılmıştı. DiÄŸer kapılardan Beyt Hanun, yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iÅŸ adamlarının Batı Åžeria'ya geçiÅŸi için kullanılırken, Kerm Ebu Salim ise ticari ürünlerin geçiÅŸi için sınırlı olarak hizmet veriyor.

Mısır yönetimi de Temmuz 2013'teki darbenin ardından Refah Sınır Kapısını kapatmış, söz konusu kapı, o tarihten beri yılda bir kaç kez kısa süreliÄŸine açılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.