Sosyal Medya

Dünya

'ABD-İsrail ilişkileri hiç bu kadar kötü olmamıştı'

İsrail'in eski Maliye Bakanı ve bir önceki hükümeti oluşturan koalisyonun büyük ortağı Yeş Atid Partisi Genel Başkanı Yair Lapid, 'İsrail-ABD ilişkilerinin hiç bu kadar kötü olmadığını' söyledi.



Ä°srail'in eski Maliye Bakanı ve bir önceki hükümeti oluÅŸturan koalisyonun büyük ortağı YeÅŸ Atid Partisi Genel BaÅŸkanı Yair Lapid, "Ä°srail-ABD iliÅŸkilerinin hiç bu kadar kötü olmadığını" söyledi. 

Ä°srail radyosunun haberine göre, ABD'deki temaslarının ardından ülkeye dönen Lapid, RiÅŸon LeTsiyon kentinde düzenlenen kültürel bir etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, "ABD-Ä°srail iliÅŸkileri hiç bu kadar kötü olmamıştı" diyerek iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin bozulmasından BaÅŸbakan Binaymin Netanyahu liderliÄŸindeki hükümeti sorumlu tuttu. 

Netanyahu'nun ABD-Ä°srail iliÅŸkileri konusunda sorumsuzca davrandığını savunan Lapid, "ABD'li üst düzey yetkililerden, gelinen aÅŸamada Ä°srail ile ABD iliÅŸkilerinin son derece kötü olduÄŸu yönünde deÄŸerlendirmeler iÅŸittim" diye konuÅŸtu.

Batıda Ä°srail'e karşı büyüyen boykot kampanyasıyla mücadelede hükümetin baÅŸarısız olduÄŸunu ve bunun, henüz dışiÅŸleri bakanı atanmamış olmasından kaynaklandığını söyleyen Lapid, "DışiÅŸleri bakanının olmaması devlet için önemli bir tehlike. Uyumlu çalışan bir hükümette dışiÅŸleri bakanının bu konularla (boykot) ilgilenmesi gerekir. DışiÅŸleri Bakanlığını, siyasi gerekçelerle 6 bakanlığa böldüler. Savunma Bakanlığının, 'Koruyucu Hat' operasyonu sırasında sorumluluÄŸunun 6'ya bölünmüÅŸ olmasını düÅŸünebiliyor musunuz? " diye konuÅŸtu.

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu, Ä°ran ile yürütülen nükleer müzakereler konusunda ABD'de Obama Yönetimi'ni hedef alan eleÅŸtirilerini açıkça dile getirmiÅŸti. Öte yandan Ä°srail'de yeni hükümeti oluÅŸturan beÅŸ partinin de aşırı saÄŸcı ve "dini eÄŸilimli" bir profile sahip olması, barış sürecinin geleceÄŸine iliÅŸkin endiÅŸelere yol açmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.