Sosyal Medya

Güncel

HDP mitinginde ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Diyarbakır’da HDP'nin düzenlediği mitingde yapılan bombalı saldırıda ağır yaralanan 65 yaşındaki Ali Türkman da hayatını kaybetti.



Diyarbakır Ä°stasyon Meydanı'nda 7 Haziran Genel Seçimi öncesinde HDP'nin mitingi baÅŸlamadan evvel bombalı saldırı olmuÅŸtu. Patlamada yaralanan 100'den fazla kiÅŸi arasında durumu ağır olan 65 yaşındaki Ali Türkman tedavi gördüÄŸü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Türkman'ın daha önce kopan iki bacağı ailesi tarafından Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilmiÅŸti.

Saldırıda 34 yaşındaki Åžeyhmuz Kaçan, 47 yaşındaki Necati Kurul, 17 yaşındaki Civan Arslan hayatını kaybetmiÅŸti. 16 yaşındaki Ramazan Yıldız da aÄŸaçtan düÅŸerek vefat etmiÅŸti.

SoruÅŸturma sürüyor

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan patlayıcılardan birinin tüp, diÄŸerinin kurulu patlayıcı olduÄŸunu açıklamıştı. Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ramazan Solmaz'ın açıklamasına göre, soruÅŸturmayı bir baÅŸsavcı vekili ile 4 savcı yürütüyordu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Art arda meydana gelen patlamalardan bir tanesi kesin olarak TNT ve bilyeli, cep telefonu düzeneÄŸi ikisinde de tespit edildi. DiÄŸerinin de TNT olma ihtimali yüksek" açıklaması yapmıştı.

Patlamanın ardından ErdoÄŸan, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ı arkadaÅŸlarına arattırdığını söylemiÅŸ, DemirtaÅŸ'a ulaÅŸamadığı için kendisine "geçmiÅŸ olsun" dileklerini iletemediÄŸini söylemiÅŸti. Bunun üzerine DemirtaÅŸ, "Önemli olan bana ulaÅŸmaları deÄŸil. Orada katliama uÄŸrayan bir halk var; arasınlar, onlardan özür dilesinler" yanıtını vermiÅŸti. ErdoÄŸan da, "Ben niye özür dileyeceÄŸim? EÄŸer özür dileyecek birisi varsa sensin. Zira 6, 7, 8 Ekim tarihlerinde benim Kürt kardeÅŸlerimi sokaÄŸa döken, 50 kiÅŸinin ölümüne neden olan sendin" diye son açıklamayı yapmıştı.

Kaynak: Al Jazeera, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.