Sosyal Medya

Güncel

Kürtçe karnelerde ilginç detay

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kürtçe eğitim veren Berivan İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler Kürtçe olarak hazırlanmış karnelerini aldılar.



Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde geçen yıl tamamlanarak eÄŸitime baÅŸlayan, 3 kez mühürlenmesine raÄŸmen Kürtçe eÄŸitime devam eden Berivan Ä°lköÄŸretim Okulu'nda öÄŸrenciler bugün karne aldı.

Cizre ilçesinde Kürtçe eÄŸitim veren Berivan Ä°lköÄŸretim Okulu'nda (Dibîstana Sereteya Berivan) eÄŸitim-öÄŸretim yılının sonunda düzenlenen törenle öÄŸrencilere karneleri verildi. Karnelerde olması gereken Atatürk resminin kullanılmaması dikkat çekti.

"TÜRKÇE EĞİTÄ°M VEREN OKULLARDAN MEMNUN DEĞİLÄ°Z"

Karne törenine, Cizre Belediye BaÅŸkanı Leyla Ä°mret, öÄŸretmen ve öÄŸrencilerin yanı sıra, aileler ile STK temsilcileri katıldı. Karneler verilmeden önce öÄŸrenciler, koro halinde Kürtçe ÅŸarkılar seslendirdi. Yöresel kıyafetleri ile törene katılan öÄŸrencilere, tek tek isimleri okunarak karneleri verildi. ÖÄŸrenci velilerinden Hatice DemirtaÅŸ, Türkçe eÄŸitim veren okula 5 çoçuÄŸunun gittiÄŸini ancak buradan aldıkları eÄŸitimden memnun olmadığını belirterek, "Biz Kürtler için çok sevindirici bir durum. Barış, biz Kürtler baÅŸarılı olursak çok iyi olacak. Çocuklarımız Kürt okullarına gitse çok iyi. Kürt okulumuzdan memnunuz, diÄŸer okulardan daha iyi. Okumasından, yazmasından her ÅŸeyinden, bu gelecek yıl Allah nasip ederse 2'nci sınıfa gidecek, okulundan çok memnunum" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ HER ZAMAN BARIÅžÇILDIR"

Kürtçe eÄŸitim veren öÄŸretmen Narin Satıcı da bir yılı geride bırakmanın mutluluÄŸu ve heyecanını yaÅŸadığını belirterek, "Ä°lk olarak bu okulu açtığımızda, büyük heyecan bizi tutmuÅŸtu. Kürt dili, ana dili çocuklara öÄŸretiyoruz. Åžimdi de biz okulun bittiÄŸi güne geldik. O yüzden çocuklarımız her zaman barışcıldır, okuma dilinde, konuÅŸma dilinde, yazma dilinde, ahlak dilinde; bu barış bizim barışımızdır" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.