Sosyal Medya

Güncel

Ak Parti'de doğu CHP, batı MHP diyor

7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından yeni hükümeti kurma çalışmaları devam ediyor. Yapılan görüşmeler sonunda Batı bölgelerindeki MHP tercihinin yerini Doğu bölgelerinde CHP alıyor



7 Haziran seçimlerinin ardından teÅŸkilatlarla istiÅŸare toplantıları gerçekleÅŸtiren BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, koalisyon seçenekleri konusunda AK Parti olarak bütün koalisyon seçeneklerini deneyeceklerini, bir sonuç alınamazsa erken seçime gidileceÄŸi mesajını verdi.

Yeni Åžafak'ın haberine göre seçimden sonra il baÅŸkanları, belediye baÅŸkanları, illerin gençlik ve kadın kolları ile bir araya gelen DavutoÄŸlu, teÅŸkilatın koalisyona iliÅŸkin görüÅŸlerini aldı.

Kulislere yansıyan bilgiye göre batı illerindeki teÅŸkilatların MHP ile daha rahat uyumun saÄŸlanacağı belirterek MHP'li koalisyona daha sıcak baktıklarını dile getirildi. Özellikle Kürt nüfusunun ağırlıklı olduÄŸu DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerindeki teÅŸkilatlar ise olası bir MHP koalisyonunda Çözüm Süreci'nin sona ermesi endiÅŸesi taşıdıklarını ayrıca böyle bir koalisyonda var olan AK Parti oylarının dibe vuracağını belirterek AK Parti- MHP koalisyonu konusunda olumsuz görüÅŸ bildirdi. Buradaki teÅŸkilatların ağırlıklı görüÅŸü ise Çözüm Süreci de dikkate alınarak olası bir AK Parti-CHP koalisyonu.

OYLAR NEDEN DÜÅžTÜ

Ä°stiÅŸarelerde teÅŸkilatlar bazı illerde yaÅŸanan büyük oy düÅŸüÅŸünün nedenlerine iliÅŸkin DavutoÄŸlu'na bilgi verdi. Oy düÅŸüÅŸünde birinci sırada yanlış aday tercihi yer aldı. Ä°kinci sırada ise Genel Merkez ile iller arasında yaÅŸanan koordinasyon sorunu yer alırken, bazı illerde milletvekili adaylarının yeterince çalışmaması oy düÅŸüÅŸünde bir baÅŸka neden olarak gösterildi.

TEÅžKÄ°LATTA REVÄ°ZYON

DavutoÄŸlu, teÅŸkilatlardan özgüvenlerini yüksek tutmalarını istedi. DavutoÄŸlu'nun 81 ilden gelen raporlar doÄŸrultusunda teÅŸkilatlarda revizyona gidebileceÄŸi belirtiliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.