Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ile Putin Bakû'de görüştü

Azerbaycan'da bulunan Erdoğan ile Putin bugün bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeden sonra açıklama yapılmadı. İkilinin görüşmesinde enerji ve bölgedeki siyasi konuların gündeme geldiği belirtiliyor.



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev'in davetlisi olarak 1’inci Avrupa Oyunları'nın açılış törenine katılan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Bakü'deki temaslarının ikinci gününde Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile ikili görüÅŸme yaptı. Organizasyonun isminin "Avrupa Oyunları" olduÄŸunu anımsatan ErdoÄŸan, AB üyesi ülkelerin liderlerinin açılış töreninde olmamasını eleÅŸtirdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Suriye ve enerji konularının ana gündem maddesi olduÄŸu 1,5 saatlik görüÅŸme öncesi Rusya lideri Putin’i Ä°ngilizce “Günaydın” diyerek karşıladı. Gazetecilere poz veren iki lider daha sonra kısa bir selamlama konuÅŸması yaptı. Heyetler arası görüÅŸme samimi bir havada geçti. GörüÅŸmede DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, CumhurbaÅŸkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve sözcüsü Ä°brahim Kalın, eski UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım da hazır bulundu. Rus heyetinde ise DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rus devletine baÄŸlı nükleer enerji ÅŸirketi Rosatom’un BaÅŸkanı Sergey Kiriyenko, Gazprom BaÅŸkanı Aleksey Miller ve diÄŸer yetkililer yer aldı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Avrupa Oyunları’nın güzel bir açılış töreni ile baÅŸladığını belirterek, bu organizasyon için Azerbaycan'ın ciddi bir yatırım yaptığını söyledi.

Organizasyonun isminin "Avrupa Oyunları" olduÄŸunu anımsatan ErdoÄŸan, AB üyesi ülkelerin liderlerinin çoÄŸunun açılış töreninde olmamasını eleÅŸtirdi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Gerçi adı Avrupa Oyunları ama Avrupa BirliÄŸi üyesi ülkelerin liderleri falan yoktu" dedi. ErdoÄŸan, liderlerin olmadığı oyunlara AB ülkesinden sporcuların ise katıldığını belirtti.

AFP'nin haberine göre, ErdoÄŸan'ın AB liderlerinin açılışta bulunmamasına getirdiÄŸi eleÅŸtiriye Putin, "Tüm AB'yi aday ülke Türkiye temsil etti" karşılığını verdi. Putin, Türk milli futbol takımının büyük bir takım olduÄŸunu belirterek, ülkesine, Türkiye'ye ve Azerbaycan'a baÅŸarılar diledi.

Four Seasons Otel'de gerçekleÅŸen görüÅŸme basına kapalı gerçekleÅŸti. Basın mensuplarının görüntü ve fotoÄŸraf almasının ardından iki liderin görüÅŸmesi baÅŸladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.