Sosyal Medya

Güncel

'Eşimin katili Selahattin Demirtaş'tır'

Televizyon programına konuk olan Aytaç Baran'ın eşi Gülşen Baran, eşinin Selahattin Demirtaş'a bağlı kişiler tarafından katledildiğini söyledi. Aytaç Baran, üç gün önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu Hakk'a yürümüştü.



Kudüs TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programına telefonla baÄŸlanan, Yeni Ä°hya Der BaÅŸkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın eÅŸi açıklamalarda bulundu.

"Bu suikasti 20 kiÅŸinin koordine ettiÄŸini biliyoruz. Bir çoÄŸu sokak baÅŸlarını tutmuÅŸlar. Hepsinin elinde keleÅŸler varmış. Kamera kayıtları zaten polislerin ellerinde var. Neden bunları paylaÅŸmıyorlar? Bu olayı yapanlar zaten o civarda tanınan kiÅŸilerdir.

'EŞİMİN KATİLİ DEMİRTAŞ'TIR'

Benim eÅŸimin katili faili Selahattin DemirtaÅŸ'tır. Bunu yapan onun adamlarıdır. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum. EÅŸim çocukluÄŸundan itibaren ömrünü Ä°slam davasına adamış bir insandır. Yıllar öncede camilerde sürekli Kur'an dersi veriyordu tam bir Kur'an aşığıydı.

EÅŸim yardımseverliÄŸiyle biliniyordu, herkes tarafından sevilen sayılan, deÄŸer verilen bir insandı. EÅŸim ÅŸehit edilen Yasin Börü'nün hocasıydı. Bunu belirtmek istiyorum. Ä°nÅŸallah ben de ÅŸehidin çocuklarını birer Yasin birer Aytaç olarak yetiÅŸtireceÄŸim. EÅŸim kendini Ä°slama, Kur'an'a adamıştı.

'SEÇÄ°MDEN SONRA HDP'LÄ°LERÄ°N Ä°LK Ä°CRAATI BU OLDU'

EÅŸim kimseyi bu zamana kadar incitmedi çok ÅŸevkatliydi çok merhametliydi çocuklarını çok severdi el üstünde tutardı. HDP'liler bu seçim zaferini dindar Kürt halkının kanını dökerek kutladılar. Bir kanda benim eÅŸimin kanı oldu. Seçimden sonra da HDP'lilerin ilk icraatı da bu oldu.

'ÅžEHADET AÅžKI ONDA SÜREKLÄ° VARDI'

Ben eÅŸimle 11 yıllık evliyim eÅŸim hep ÅŸehit olma arzusuyla yanıp tutuÅŸuyordu. Yasin Börü'nün ve diÄŸer tüm ÅŸehit arkadaÅŸlarının fotoÄŸraflarını biriktirirdi. Sürekli onlara bakardı 'KeÅŸke bende ÅŸehit olsaydım, onlar gittiler cennete ben bu dünyada kaldım' derdi. Åžehadet aÅŸkı onda sürekli vardı. Bunu her zaman dile getiriyordu.

'BENÄ°M ANNEM, DEMÄ°RTAÅž'IN ANNESÄ°NE KUR'AN DERSÄ° VERMÄ°ÅžTÄ°R'

Hiç konuÅŸulamayan bir ÅŸeyi söylemek istiyorum; biz YeniÅŸehir'in Åžehitlik semtinde oturuyoruz. DemirtaÅŸ'ın da ailesi de o mahallede oturuyor. Benim annem Kur'an kursunda hocalık yapıyor. Annemin öÄŸrencilerinden bir tanesi de Selahattin DemirtaÅŸ'ın annesidir. Annem ona da Kur'an dersi vermiÅŸtir. Yani gidip annesine sorsun bugüne kadar sana Kur'an dersi verenlerden ne zarar gördün diye. Bakalım bizden iyilikten, fedakarlıktan Kur'an dersi vermekten baÅŸka bir ÅŸey görmüÅŸ mü? Annesi çok iyi biliyor.

'RABBÄ°M ONLARI PERÄ°ÅžAN ETSÄ°N'

Bu gün karne günüydü benim çocuklarım karnelerini aldılar eve getirdiler. AÅŸkla ÅŸevkle koyardılar televizyonun üstüne babalarına göstermek için. Bugün karnelerini aldılar 'Anne biz karnelerimiz aldık babamıza gösteremedik niye babamız gelmiyor' diyorlar. Bütün ÅŸehitlerin ve benim çocuklarımın böyle boynunu büken zalimleri Rabbim inÅŸallah onları kahrı periÅŸan etsin.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.