Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD Türkmen köyleri işgal etti, göç başladı

PYD, IŞİD'e karşı başlattığı saldırı kapsamında Türkmen köylerini de işgal etti. İşgal edilen 4 Türkmen köyünde zorunlu göçlerin başladığı belirtiliyor. Binlerce Türkmen'in Türkiye'ye doğru yola çıktığı öğrenildi



Suriye Tel Abyad'da Dedeler, Babıl Hava, Bilal Çete ve Sirt köyleri dün itibarıyla PYD'nin kontrolüne geçti. Evlerinden zorla tahliye edilen Türkmenler Türkiye'ye doÄŸru yola çıktı

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi BaÅŸkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci, "Dedeler, Babıl Hava, Bilal Çete ve Sirt köyleri dün itibarıyla PYD'nin kontrolüne geçti" dedi.

Cevizci, yaptığı açıklamada, PYD'ye baÄŸlı YPG güçlerinin Türkmen köylerini boÅŸaltmaya ve o bölgelere Kürtleri yerleÅŸtirmeyi amaçladığını belirtti.

Son günlerde Türkmenlere yönelik saldırıların arttığını anlatan Cevizci, ÅŸunları kaydetti: "Türkmenler öz yurtlarından göçe maruz kalıyor. Böylece bölge tamamen KürtleÅŸtirilerek burada bir kanton oluÅŸturulmaya çalışılıyor. ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerine baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının desteÄŸiyle Tel Abyad'da baÄŸlı Kuneytra'ya sınır Türkmenlerin yaÅŸadığı Dedeler, Babıl Hava, Bilal Çete ve Sirt köyleri dün itibarıyla PYD'nin kontrolüne geçti. Bu bölge, Suriye'de olayların baÅŸladığı 2011 yılından beri ilk defa PYD kontrolüne geçen köyler oldu."

TÜRKMENLER TÜRKÄ°YE'YE DOÄžRU YOLA ÇIKTI

Babıl Hava ve Sirt köyleri çevresinde halen çatışmaların devam ettiÄŸini hatırlatan Cevizci, "Bunun yanında yine Tel Abyad'a baÄŸlı 12 bin nüfuslu Hamam Türkmen kasabasında yaÅŸayan halkın büyük bölümü Türkiye'ye doÄŸru yola çıktı. Bazıları da terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Rakka'ya sığındı" dedi.
Cevizci, dış güçlerin, Suriye'deki savaşın ardından Kürt yoÄŸunluklu Cezire, Kobani ve Afrin kantonlarını ortaya çıkarttığını ileri sürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.