Sosyal Medya

Dünya

ABD Irak'ta yeni üsler kurabilir

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, IŞİD'le mücadele kapsamında Irak'a yeni asker gönderilmesi ve yeni üsler kurulmasının gündemde olduğunu söyledi



ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Martin Dempsey, IŞİD ile mücadelede Irak’ta farklı noktalarda daha fazla üs açılmasının gerekebileceÄŸini söyledi.

Martin Dempsey, Ä°talya’ya giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın açıkladığı Irak’a ilave 450 asker gönderme kararının, IŞİD’e karşı yürütülen kampanyayı güçlendirmek için ABD’nin katkılarının doÄŸal bir uzantısı olduÄŸunu ifade etti.

Dempsey, “Bu oyunu deÄŸiÅŸtirecek bir durum mu? Hayır, bu yürütülmekte olan kampanyayı daha güvenli kılacak bir geniÅŸleme. Oyunu deÄŸiÅŸtirecek adımlar Irak hükümetinin kendisinden gelmek zorunda” diye konuÅŸtu.

Takaddum Üssü'ndeki Amerikan personelinin en önemli misyonunun, Irak ordusunun organize edilmesinde ve karşı saldırıya geçmesinde yardımda bulunmak olacağını dile getiren Dempsey, gönderilecek ek askerlerin ivedi bir ÅŸeklide sonuç üretemeyeceÄŸini dile getirdi. Ancak Dempsey bunun, daha fazla Amerikan askeri göndermeyi gerektirecek ÅŸekilde Irak’ın baÅŸka yerlerinde de uygulanmak üzere model teÅŸkil edeceÄŸini kaydetti.

OluÅŸturulan bu modelin Iraklı güvenlik güçlerinin kapasitelerini artırmaya olanak saÄŸlayacağını vurgulayan Dempsey, “Ä°lave tesislerin gerekip gerekmeyebileceÄŸi konusunu her zaman deÄŸerlendiriyoruz” dedi.

Dempsey ilave yerlerin belirlenmesinde de seçilecek noktaların önemine iÅŸaret etti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Steve Warren da Pentagon’da konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Takaddum’da yaptığımız, baÅŸka yerlerde de yapmayı düÅŸünmekte olduÄŸumuz bir ÅŸey. Bu deÄŸerlendirmelerimize Takaddum’da olanlar ışık tutacak” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.