Sosyal Medya

Coğrafyamız

Çocukları vurmak 'hukuka uygun'

Gazze'de top oynayan çocukları vuran İsrailli pilotlar aklandı



Reuters'ın haberine göre; Ä°srail Ordu Sözcüsü Yarbay Peter Lerner, Ä°srail Hava Kuvvetleri'nin 4 çocuÄŸun üzerine bomba atan pilotların, hedefin 'çocuk olduÄŸunu tespit edemedikleri'ni savunurken, "Çocukların militanlar tarafından özel olarak kullanıldığını düÅŸündüler" iddiasında bulundu. 

Lerner, "SoruÅŸturma sonuçlarını tekrar gözden geçirdikten sonra askeri yargıç saldırının Ä°srail'in kendi iç hukukuna ve uluslararası yasalara uygun olduÄŸuna hükmetmiÅŸtir" açıklamasını yaptı. 

Ä°srail savaÅŸ uçaklarından atılan bombalar, 17 Temmuz günü Gazze kıyısında, gazetecilerin bulunduÄŸu bir otelin hemen yakınlarındaki sahilde top oynayan çocukları vurmuÅŸ, dört çocuk hayatını kaybetmiÅŸti. Saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a seslenerek, Filistinli çocukların Ä°srail tarafından öldürülmesiyle ilgili ne düÅŸündüÄŸünü merak ettiÄŸini söyledi. Ebu Zuhri, "Sayın Ban Ki-moon, sahilde oyun oynayan çocukların öldürülmesi savaÅŸ suçu deÄŸil midir?" tepkisini göstermiÅŸti. 

Ä°srail'in bu kararının ardından saldırı sırasında Gazze'de bulunan gazetecilerden de Twitter üzerinden Ä°srail'e tepki yaÄŸdı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.