Sosyal Medya

Güncel

İspanya'dan önemli Mavi Marmara adımı

İspanya Ulusal Mahkemesi savcısı Jose de la Mata, Mavi Marmara davasını İspanyol hükümetine UCM sacvılığına taşıma tavsiyesinde bulundu.



 Ä°spanya Ulusal Mahkemesi savcısı Jose de la Mata, 2010 yılında Ä°srail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıyla ilgili yürüttüÄŸü soruÅŸturmayı kapattı ancak Ä°spanyol hükümetine olayı Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığına taşıması tavsiyesinde bulundu.

Ä°spanyol savcı Mata, ülkede 2014 yılının mart ayında çıkarılan ve uluslararası davalarla ilgili Ä°spanyol mahkemelerine verilen yetkileri kısıtlayan yasal reformdan dolayı Mavi Marmara saldırısıyla ilgili soruÅŸturmayı kapatmak zorunda kaldığını açıkladı.

Mata, her ÅŸeye raÄŸmen "suçlamalara maruz kalan Ä°srail BaÅŸbakanı Benjamin Netanyahu ve altı Ä°srailli bakanın Ä°spanyol topraklarına ayak basmaları halinde soruÅŸtrumanın yeniden açılabileceÄŸini" belirtti.

Ä°spanyol savcı, hükümetin UCM'ye olası bir suç duyurusunda bulunma ihtimali nedeniyle Mavi Marmara saldırısıyla ilgili elindeki belgeleri Ä°spanya Adalet Bakanlığı'na göndereceÄŸini duyurdu.

Ä°srail askerlerinin 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye giden yardım gemilerine saldırısı sonucu Mavi Marmara'da dokuz kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Olaydan sonra Mavi Marmara'da bulunan ve gözaltına alınan iki Ä°spanyol aktivist ile bir gazeteci, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ve altı bakan hakkında yasa dışı gözaltı, iÅŸkence ve sınır dışı etme suçlamalarıyla mahkemeye baÅŸvurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.