Sosyal Medya

Dünya

AP Suriye'de Esad ve IŞİD saldırılarını kınadı

Avrupa Parlamentosu (AP), Esad rejimi ve terör örgütü IŞİD tarafından Suriye'de sivil halka yönelik sistemli saldırıları kınadı.



Avrupa Parlamentosu'nda (AP) kabul edilen kararda Suriye'de saldırılardan kaçan sivil halka yardım edilmesi konusunda AB'nin kaynak ayırması talep edildi.

Suriyeli göçmenlere yardım konusunda önemli rol oynayan Dünya Gıda Yardım Programı faaliyetlerinin kaynak yetersizliÄŸi yüzünden kesintiye uÄŸramasından duyulan endiÅŸenin dile getirildiÄŸi kararda, "AB ülkelerine bu fona yönelik yardımları artırmaları" çaÄŸrısında bulunuldu.

IŞİD'in baÅŸta Palmira olmak üzere diÄŸer bölgelerde tarihi ve kültürel eserleri tahrip etmesi de sert bir ÅŸekilde kınandı. Kararda, "AB ülkelerinin bu bölgelerden kaçırılan tarihi eserlerin tarihi eser kaçakçılarının eline geçmemesi için kendi topraklarında vatandaÅŸlarına yönelik bilinçlendirme kampanyası baÅŸlatması" istendi.

AP, Irak ve Suriye'de tarihi ve kültürel eserlerinin tahribatının derhal durdurulması çaÄŸrısını da yaptı.

Avrupa Parlamentosu kararında, Suriye’nin önde gelen gazetecilerinden ve insan hakları eylemcilerinden Mazen DerviÅŸ’in derhal salıverilmesi de istendi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.