Sosyal Medya

Güncel

Baykal: Kimlik siyaseti sebebiyle olmuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi hakkında bilgi veren CHP Milletvekili Deniz Baykal, "Üç muhalefet partisi koalisyon kurabilse bir sıkıntı yok. Ama kimlik siyasetleri nedeniyle bu olmuyor." dedi. Baykal, Erdoğan'ın erken seçimi de doğal bir sonuç olarak gördüğünü belirtti.



CHP'nin milletvekili ve bir önceki genel baÅŸkanı Deniz Baykal, DışiÅŸleri Bakanlığı Konutu'nda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüÅŸmesi hakkında detayları verdi. Baykal, Kanal D'ye yaptığı açıklamada MHP ve HDP'nin bir araya gelmeyiÅŸinin AK Parti'siz bir koalisyonu mümkün kılmadığını söyleyerek AKP-CHP yakınlaÅŸmasına dair ipucu verdi. Kendisinin koalisyon görüÅŸmesi yapmaya yetkisi olmadığını söyleyen Baykal, ErdoÄŸan'ın erken seçim konusunda kendi görüÅŸmesi ile bugün yaptığı konuÅŸma arasında tutum deÄŸiÅŸikliÄŸi olduÄŸunu savundu.

Baykal, görüÅŸmenin kendi talebiyle CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda gerçekleÅŸmemesinin bir çekiÅŸmeye sebep olmadığını söyledi ve ne hakkında konuÅŸtuklarını ÅŸöyle izah etti;

"Türkiye’nin bu ortamında ne yapmak lazım bunu konuÅŸtuk. Koalisyon görüÅŸmesi için gitmedim. Herhangi bir yetkiyle de gitmedim. 'Niye beni çağırdı?' dedim kendime. Herhalde meclis baÅŸkanlığına vekalet edeceÄŸim diye. Bir de yıllarca siyasette bulunduÄŸum için... GörüÅŸme koalisyon görüÅŸmesi ÅŸeklinde geçmedi. Zaten ne benim ne de onun yetkisi yok. Onun görevi kurulan koalisyonu onaylamak. Ä°nsanlar uzun süre iktidarda olunca söylenmesi gereken her ÅŸeyi etrafındakilerden duyması mümkün deÄŸil. Önemli olan ÅŸeyleri söyledim. Ä°ktidarı aynı ÅŸeyleri duyma tutsaklığından kurtarmaktan lazım."

"AKP'nin önemli bir bagajı var"

Baykal Muhalefetin olmazsa olmaz ÅŸartı olan yolsuzluk iddialarının AKP'nin önemli bir bagajı olduÄŸunu savundu ve AKP'siz bir koalisyonun gerçekleÅŸmediÄŸini belirtti;

"Partilerin programları birbiriyle örtüÅŸüyor ama hükümetle örtüÅŸmüyor. Sorun burada. Bir seçim yapıldı. AKP’nin önemli bir bagajı var. Muhalefetin haklı olduÄŸunu kabul edemediÄŸi haklı olarak yükleri var. Üç muhalefet partisi bir araya gelip koalisyon kurabilse bir sıkıntı yok. Ama kimlik siyasetleri nedeniyle bu olmuyor.Yarın AKP ile bir koalisyon kurulsa bu yolsuzlukların üzerine gitmeye engel deÄŸil. Parti gruplarının gücü ile alakalı bir durum bu."

Deniz Baykal erken seçim ihtimaline iliÅŸki ise "Dün sayın CumhurbaÅŸkanı koalisyon kurulamamasında erken seçimi doÄŸal sonuç gibi görüyordu, bugünkü konuÅŸmasında bakışı farklı gibi." dedi.

Kaynak: Kanal D

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.