Sosyal Medya

Güncel

Bir haftada 13 bin Suriyeli geldi

Suriye’nin kuzeyinde YPG ile IŞİD arasında deva meden çatışmalardan dolayı bir haftalık bir süre içerisinde 13 binden fazla Suriyeli sığınmacı Türkiye'ye giriş yaptı.



Sığınmacılar, Åžanlıurfa'nın Akçakale ilçesine alındı. Üç gün boyunca sınırdaki tel örgülerin yanında bekleyen çoÄŸu kadın ve çocuk binlerce Suriyeli, geçici bir sınır kapısından Türkiye'ye alındı. Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç 3 Haziran'dan bu yana 13 bin 434 Suriyeli'nin Türkiye'ye geçtiÄŸini açıkladı.

"AFAD koordinatörlüÄŸünde öncelikli olarak hasta, çocuk, kadın ve yaÅŸlılar olmak üzere 3 Haziran günü 837 kiÅŸi Türkiye'ye girdi. 4 Haziran'da 2 bin 832, 6 Haziran'da 3 bin 168, 10 Haziran'da 6bin 597 kiÅŸi olmak üzere toplamda 13 bin 434 Suriyeli Türkiye'ye giriÅŸ yaptı. Talep edenler geçici barınma merkezlerine alındı. Bu kiÅŸilerin SaÄŸlık Bakanlığı tarafından saÄŸlık kontrolleri de yapıldı."

Tanju Bilgiç'e, BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ'un, "Bundan sonra ortada bir insani trajedi olmadığı için bu insanların geçiÅŸini durduracağız. Bu insanların kendi bölgelerinde güvenli bölgelere gitmelerini bekleyeceÄŸiz” açıklaması soruldu. Bilgiç ÅŸu yanıtı verdi:
"Suriye'de yaÅŸananların ardından zalim Esed rejiminden kaçanlara Türkiye kapısını açtı. Bu bir insani trajedi, insanlar trajediden kaçarak buraya geliyor. Türkiye kapılarını açıyor. Türkiye'nin açık kapı politikasında bir deÄŸiÅŸiklik yok. Son günlerde Tel Abyad kırsalında hem hava hem PYD saldırıları çerçevesinde Türkiye'ye yoÄŸun göç dalgası ve talebi oldu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.