Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan çağrı: Bir an önce hükümet kurulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimlerden sonra ilk kez bugün ATO'da konuşuyor. Erdoğan, "egoların bir kenara bırakılarak" bir an önce hükümet kurulması gerektiğini söyledi.



Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Türkiye'yi hükümetsiz, Türkiye'yi baÅŸsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler" dedi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ATO Congresium'da düzenlenecek 4. Uluslararası ÖÄŸrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı. En son oy kullandıktan sonra kameralara açıklama yapan ErdoÄŸan 3 gün 21 saattir herhangi bir programa katılmamıştı.

ErdoÄŸan burada yaptığı konuÅŸmada, "Anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden 'devlette devamlılık esastır' anlayışıyla bu süreç devam etmelidir" diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasının seçim sonrasını deÄŸerlendirdiÄŸi kısmından bazı satır baÅŸları ÅŸöyle:

"Siyasi alanda yaÅŸanan hiçbir geliÅŸmenin kazanımları tehdit edecek boyuta ulaÅŸmasına izin veremeyiz.

Ortaya çıkan sonuç, milletin iradesidir. Herkes, milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Ssonuçlar milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan saÄŸlamayan bir siyasi tablo takdir ettiÄŸini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin de doÄŸru ÅŸekilde okumasını temenni ediyorum.

Tek bir partinin iktidarına imkan saÄŸlamayan bu tablo, kesinlikle Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. Türkiye, seçim gününe kadar baÅŸka bir tablo ile karşı karşıyaydı, pazartesi gününden itibaren baÅŸka bir tablo ile karşı karşıyadır. Bu dönemi en saÄŸlıklı, en hasarsız ÅŸekilde geçirebilmemiz için tüm siyasi partileri serinkanlı ÅŸekilde düÅŸünmeye ve ülkenin geleceÄŸi için sorumluluk almaya davet ediyorum. CumhurbaÅŸkanı olarak anayasanın bu süreçte ÅŸahsıma yüklediÄŸi görevleri bihakkın yerine getireceÄŸimden hiç kimsenin ÅŸüphesi olmasın.

Tercihlerini krizden deÄŸil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.