Sosyal Medya

Dünya

ABD'de camiye taşlı saldırı

ABD'de camiye maskeli bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi, polis olay yerine bir saat sonra geldi



ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camii’ne kimliÄŸi belirsiz maskeli bir grup tarafından taÅŸlı saldırı düzenlendi.

AA muhabirinin konuya iliÅŸkin sorularını cevaplayan Türkiye'nin Washington BüyükelçiliÄŸi Din Hizmetleri MüÅŸaviri YaÅŸar Çolak, saldırının yerel saatle 20.15 sıralarında gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi.

Yüzü maskeli 5 gencin, Ahıskalı Türklerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Massachusetts eyaletinin West Springfield kentindeki merkeze gelerek camlarını taÅŸla kırdıklarını anlatan Çolak, içeride bulunan 3 kiÅŸiden yaralanan kimsenin olmadığını ifade etti.

ABD genelinde özellikle son dönemde artış gösteren Ä°slamofobik saldırılara dikkati çeken Çolak, "Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın personel görevlendirdiÄŸi bir merkeze taÅŸlı saldırıda bulunulmuÅŸtur. Saldırının Ä°slamofobik olup olmadığını araÅŸtırıyoruz. Bir yorum yapmak için henüz çok erken ama bu yönde bir sonuca ulaşırsak, bu doÄŸrultuda adımlar atacağız. Camimize sahip çıkacağız" dedi.

POLÄ°S OLAY YERÄ°NE YAKLAÅžIK BÄ°R SAAT SONRA GELDÄ°

Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi BaÅŸkanı Mehdi Osmanlı da polise intikal eden olay sırasında cami içinde sadece Ä°mam Osman Çalkaya’nın eÅŸi ve 2 çocuÄŸunun bulunduÄŸunu ve saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸunu belirtti. Olaydan yaklaşık bir saat sonra camiye gelen polisin rapor tutarak soruÅŸturma baÅŸlattığını dile getiren Osmanlı, en az 5 kiÅŸi oldukları anlaşılan saldırgan gençlerden bazılarının maske taktıklarını bildirdi. Osmanlı, saldırıyla ilgili olarak Türkiye’nin Boston BaÅŸkonsolosluÄŸu’na bilgi verdiklerini, olayın duyulması üzerine çevrede yaÅŸayan Türklerin merkeze geldiklerini sözlerine ekledi.

Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camii Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ve Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi tarafından yapılmış ve geçtiÄŸimiz mart ayında açılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.