Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail'de tutuklu Filistinli sayısı 7 bine ulaştı

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı İsa Karaki, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısının 7 bine ulaştığını ve 600'ünün hasta olup gerekli tedaviyi göremediklerini söyledi



Filistin KurtuluÅŸ Örgütü'ne (FKÖ) baÄŸlı Esir Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu BaÅŸkanı Ä°sa Karaki, Ä°srail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısının 7 bine ulaÅŸtığını ve 600'ünün hasta olup gerekli tedaviyi göremediklerini söyledi.

Karaki, Ürdün'ün baÅŸkenti Amman'daki Ürdün parlamento binasında Filistin Parlamenterler Komisyonu BaÅŸkanı Yahya es-Suud ile düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında, " Ä°srail hapishanelerindekiFilistinli tutukluların serbest bırakılması için Arap ülkelerinden daha fazla destek bekliyoruz. Aralarında Filistin Yasama Konseyi üyelerinin de bulunduÄŸu,  Ä°srail hapishanelerindeki Filistinlitutuklu sayısı 7 bine ulaÅŸtı. Bunların 600'ü hasta olup gerekli tedaviyi göremiyor" diye konuÅŸtu.

Filistin Parlamenterler Komisyonu BaÅŸkanı es-Suud da Ürdün hükümetinin, Ä°srail hapishanelerindeki Filistinli ve Ürdünlü tutsakların serbest bırakılması için Ä°srail ve ABD'ye yaptıkları baskı çabalarının devam etmesi çaÄŸrısında bulundu.

Ä°nsan hakları örgütlerinden, birçoÄŸu kanser ve ÅŸeker hastası olan hasta tutukluların tedavi edilmesi için Ä°srail'e baskı yapmalarını isteyen Suud, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün de hapishanelerdeki kiÅŸileri ziyaret edebilmesi için izin verilmesi talebinde bulundu.

Ä°srail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun Ä°srail güvenliÄŸi için tehlike teÅŸkil ettiÄŸine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.