Sosyal Medya

Güncel

3 bin kişi Türkiye'ye geçiş yaptı

Suriye’nin Rasulayn ile Talebyad İlçesi arasındaki bölgede IŞİD ile YPG güçleri arasında süren çatışmalardan kaçarak geldikleri sınırda 3 gündür bekleyen yaklaşık 3 bin Suriyeli’nin sabah saatlerinde Türkiye’ye geçişine izin verildi.



Suriye tarafında, IŞİD ile YPG arasında yoÄŸunlaÅŸan çatışmalar ve koalisyon uçaklarının havadan bombaladığı bölgelerden kaçan ve 3 gündür sınırda bekleyen 3 bine yakın Suriyeli'nin Türkiye'ye geçiÅŸlerine izin verildi. Kadın ve çocukların yoÄŸunlukta olduÄŸu Suriyeliler, sınır hattındaki Zenginova Mahallesi'nde, jandarma ve AFAD tarafından oluÅŸturulan mobil kapıdan içeri alındı.
 
TOMA Ä°LE SERÄ°NLETÄ°LDÄ°LER

Bu arada sıcak hava nedeniyle bunalan Suriyeliler'in isteÄŸi doÄŸrultusunda sınır hattında görevli zırhlı TOMA aracı ile kalabalığın üzerine su sıkılarak serinlemeleri saÄŸlandı. Su ve bisküvi ikram edilen Suriyeliler, geçiÅŸlerinin ardından minibüslerle Akçakale'ye taşındı. Burada kayıt iÅŸlemleri yapılan Suriyeliler'in çoÄŸunluÄŸu akrabalarının yanına giderken, kimsesi olmayanlar çadır kente yönlendirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.