Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürü ilk kez konuştu

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, 'Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor' dedi.



Diyarbakır'da Yeni Ä°hya-Der BaÅŸkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi olayından sonra kentte eli silahlı kiÅŸilerin gezerek 3 kiÅŸiyi infaz etmesi ve iÅŸ yerlerine silahla ateÅŸ açmaları güvenlik zafiyeti yaÅŸandığı tartışmalarını gündeme getirdi.

Konu ile ilgili  konuÅŸan Diyarbakır Ä°l Emniyet Müdürü Halis BöÄŸürcü, “Bizim eksik bıraktığımız bir konunun olmadığını düÅŸünüyorum. Konular soÄŸuk kanlılıkla deÄŸerlendiriliyor ve konun gereÄŸi yapılıyor. Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor” dedi.

“NE EFKAN ALA BURAYA GELDÄ°, NE DE BEN KAHVALTI YAPTIM”

Olayın yaÅŸandığı gün eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala'nın Diyarbakır da olduÄŸu yönündeki iddialara ise ““Ne Efkan Ala, buraya geldi. Ne de ben Efkan Ala ile bahsedildiÄŸi gibi kahvaltı yaptım. Tamamen asparagas. Kamuoyunu farklı yönlendirme, farklı bilgilendirme ve algı yapmaya dönük bir hareket” diye cevap verdi.

ÇATIÅžMAYA ÇEKÄ°LMEK Ä°STENÄ°YORUZ

Olayların yaÅŸandığı gün Ala'nın Diyarbakır'da olduÄŸunu reddeden BöÄŸürcü “Bizim eksik bıraktığımız bir konunun olmadığını düÅŸünüyorum. Konular soÄŸukkanlılıkla deÄŸerlendiriliyor ve konun gereÄŸi yapılıyor. Burada polis silah kullansın, devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor. Bunlar soÄŸuk kanlılık içerisinde deÄŸerlendiriliyor. Kesinlikle bir zafiyet söz konusu da deÄŸildir. Konular dikkatli bir ÅŸekilde yönetiliyor. Åžehri gören her tarafından kamerası olan bir mobesa sistemimiz var. ValiliÄŸimizin baÅŸkanlığında oluÅŸturduÄŸumuz kriz merkezi de sürekli aktif halde”dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.