Sosyal Medya

Güncel

İstismara ilk duruşmada 50 yıl

Gaziantep'te, 3 yaşındaki kız çocuğunu taciz edip yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanık 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, kararı ilk duruşmada verdi.



Türk hukuk sistemi, çocuÄŸa karşı iÅŸlenen istismar, tecavüz, cinayet gibi suçlarda kanun, sanığın en ağır ÅŸekilde cezalandırılması gerektiÄŸini iÅŸaret ediyor. Pratikte ise sorunlar yaÅŸanıyor. En sık karşılaşılan sorun ise cezaların caydırıcılıktan uzak olması ve uzun süren duruÅŸmalar.  

Ancak bu kez böyle olmadı. Haber Gaziantep’ten geldi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi, ‘çocuk istismarı’ davasında sanığa ilk duruÅŸmada 50 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tutuklu sanık ile 3 yaşındaki Ä°.K'nın babası ve avukatlar katıldığı duruÅŸmada sanık suçlamayı kabul etmedi ve kız çocuÄŸunu babasından teslim alıp tren istasyonuna bıraktığını söyledi.

Baba, sanıktan ÅŸikâyetçi olduÄŸunu söyleyince sanığın ‘ceza indirimi’ çabası da boÅŸa çıkmış oldu.

Ä°lk duruÅŸmada ceza

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından sanığa, cinsel istismar suçundan 16 yıl hapis cezası verdi.

Suçu ÅŸiddet kullanarak iÅŸlediÄŸi gerekçesiyle cezası yarı oranında artırıldı.

Kasten adam öldürmeye teÅŸebbüs suçundan verilen ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası ise teÅŸebbüs aÅŸamasında kaldığı için 20 yıla indirildi.

Sanık ayrıca hürriyeti yoksun kılma suçundan 2 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Suçu, çocuÄŸa karşı cinsel amaçlı iÅŸlediÄŸi için 6 yıla çıkarıldı.

Gaziantep'te 3 yaşındaki Ä°.K, babasının çalıştığı okulun bahçesinde oynarken kaybolmuÅŸ ve tren garında yaralı halde bulunmuÅŸtu. Sanık, olaydan 2 gün sonra yakalanmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.