Sosyal Medya

Güncel

HDP'den Baykal-Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

Baluken, 'Belli ki AK Parti ve CHP koalisyonunun yolunun döşenmesi açısından bazı kilit taşları yerleştirilmek isteniyor' dedi.



Ajansların haberine göre,  Eski CHP Genel BaÅŸkanı ve  Antalya Milletvekili Deniz Baykal , CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın talebi üzerine Çankaya'daki Dışışileri Konutu'nda ErdoÄŸan ile görüÅŸtü.  GörüÅŸmeye iliÅŸkin HDP'den ilk açıklama geldi. HDP Grup BaÅŸkanvekili Ä°dris Baluken yaptığı açıklamada "Belli ki AK Parti ve CHP koalisyonunun yolunun döÅŸenmesi açısından bazı kilit taÅŸları yerleÅŸtirilmek isteniyor. Burada CumhurbaÅŸkanı'nın pozisyonu tabi son derece tartışmalı. CHP yönetiminin böyle bir pozisyona düÅŸmesi büyük bir talihsizlik olmuÅŸtur" dedi. 

'BAYKAL İNANDIRICI DEĞİL'

Baykal'ın açıklamalarının inandırıcı olmadığını belirterek ÅŸöyle konuÅŸtu: "Bana çok inandırıcı gelmedi sayın Baykal'ın açıklamaları. Baykal seçilmiÅŸ bir Meclis BaÅŸkanı deÄŸil, sadece Meclis' in ilk oturumunu yönetme durumu söz konusu. Böylesi bir pozisyon için, CumhurbaÅŸkanı'nın görüÅŸmesi gibi bir teamül tanık olduÄŸumuz ÅŸey deÄŸil.Belli ki AK Parti ve CHP koalisyonunun yolunun döÅŸenmesi açısından bazı kilit taÅŸları yerleÅŸtirilmek isteniyor. Burada cumhurbaÅŸkanının pozisyonu tabi son derece tartışmalı. CHP yönetiminin böyle bir pozisyona düÅŸmesi büyük bir talihsizlik olmuÅŸtur. CumhurbaÅŸkanı AK Parti genel baÅŸkanı gibi koalisyon çalışmalarıyla ilgili aktif rol alıyor. Açık ÅŸekilde anayasayı ihlal etmeye devam ediyor. Kendisinin koalisyon formülleriyle ilgili herhangi bir yetkisi yok. 2,5 saate yakın yapılmış olan toplantının kendisi anayasaya aykırıdır. Baykal, bütün izlenimlerimi hemen gidip genel baÅŸkana aktaracağım demesi de söz konusu. Belli, yani Sayın Baykal daha önce CHP Genel BaÅŸkanlığını yapmış da bir siyasetçi. Belli ki bir aracı pozisyonunda, gayri resmi boyutta ilk görüÅŸmeyi yapmış bulunuyor. Ä°lk görüÅŸmeyi cumhurbaÅŸkanıyla yapmış olması çok büyük siyasi hata olarak deÄŸerlendiriyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.