Sosyal Medya

Güncel

CHP hareketlendi; başarısızız, kurultayı toplayalım

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, seçimlerden başarısız olarak çıktığını belirttiği CHP'yi kurultaya çağırdı



Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, 7 Haziran seçim sonuçlarını CHP açısından baÅŸarısızlık olarak nitelendirerek, CHP'yi kurultaya çağırdı.

Hürriyet'in haberine göre FeyzioÄŸlu yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçim sonuçlarını "Türkiye'de Recep Tayyip ErdoÄŸan döneminin kapanması" olarak nitelendirdi, ancak bu durumun CHP'nin "baÅŸarısızlık sebeplerinin sorgulanmasına  engel olmadığın" bildirdi.

CHP'nin, AKP'deki büyük düÅŸüÅŸe raÄŸmen ne oy oranını, ne de milletvekili sayısını arttıramadığına, aksine gerileme yaÅŸandığına dikkat çeken FeyzioÄŸlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel BaÅŸkanı ve Parti Meclisi, hiç kuÅŸku duymadığımız ilkeli duruÅŸlarının gereÄŸini yapmalı; seçim sonuçlarının, koalisyon konusunun ve Partiyi iktidara taşıyacak ilkelerin görüÅŸüleceÄŸi, delegenin Partinin gidiÅŸine yön vereceÄŸi ve seçimli Büyük Kurultayı derhal toplamalıdır" dedi.

FeyzioÄŸlu, açıklamasında ÅŸöyle dedi: "Genel BaÅŸkan Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun hiç kimsenin inkar edemeyeceÄŸi kadar çok çalışmış olmasına, dudak uçuklatan maliyetlere ulaÅŸmış reklam kampanyalarına ve uzun yıllardır görülmemiÅŸ kapsamdaki basın desteÄŸine raÄŸmen ortaya çıkan bu baÅŸarısızlığın sebebi, sadece CHP'nin deÄŸil, Türkiye'nin geleceÄŸi açısından sorgulanmalıdır. Åžöyle ki, Türkiye merkez saÄŸ alternatifinden yoksun kaldığında AKP nasıl radikalleÅŸmiÅŸ ise, HDP de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin eridiÄŸi bir ortamda hem solu temsil etmeye baÅŸlayacak, hem de giderek radikalleÅŸecektir. CumhurbaÅŸkanlığı seçimi hezimeti tartışılmadan, göstermelik bir kurultayla yola devam edilmesinin sonucunda, genel seçim hezimeti gelmiÅŸtir. CHP'nin, kuruluÅŸ felsefesine gönül vermiÅŸ, kuruluÅŸ ilkelerini 21. yüzyılın ihtiyaçlarına göre yorumlayarak hayata geçirmeye kararlı, güven veren bir kadro tarafından yönetilmemesi durumunda, bırakınız iktidar alternatifi olmayı, ilk genel seçimde ana muhalefet partisi olma niteliÄŸini kaybedeceÄŸi aÅŸikardır."

"KOALİSYON ORTAĞI OLMA İHTİMALİ, BAŞARISIZ SONUCU DEĞİŞTİRMEZ..."

CHP'nin koalisyon ortağı olma ihtimalinin, partinin 7 Haziran seçimlerindeki baÅŸarısız sonucunu deÄŸiÅŸtirmeyeceÄŸini söyleyen FeyzioÄŸlu, "Bu açıklamalarımız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir ÅŸartta koalisyona girmesini istemediÄŸimiz anlamına gelmemelidir. Elbette, Cumhuriyet Halk Partisi koalisyon ortağı olabilir. Elbette Türkiye hükümetsiz kalmamalıdır. Açıkça ve doÄŸrudan söylediÄŸimiz ÅŸudur: DiÄŸer siyasi partilerle koalisyon görüÅŸmesi yapılacak olsa bile, bunu yapacak parti temsilcileri, geçici koalisyon hevesi içinde olanlar deÄŸil, CHP'yi tek başına iktidara taşıyacak, güvenilir, ilkeli, tabanı temsil eden ve en üst organ olan Kurultaydan güvenoyu almış ve yine Genel Kurul tarafından koalisyon ÅŸartları konusunda talimatlandırılmış kadrolar olmalıdır" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.