Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'tan 'saldırı' açıklaması

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da gerçekleşen silahlı saldırı ile ilgili açıklama yapıyor.



Diyarbakır'da 4 kiÅŸinin öldüÄŸü saldırıya iliÅŸkin açıklamada bulunan ve ardından koalisyon ile ilgili deÄŸerlendirme yapan DemirtaÅŸ, MHP'ye sert göndermede bulundu.

BÄ°Z SÄ°LAHLI ÖRGÜT DEĞİLÄ°Z

HDP'nin silahlı terör örgütü olmadığını belirten DemirtaÅŸ, "Birileri iç savaÅŸ çıkarmak için harekete geçmiÅŸ. Kimlerin elinde silah var iyi biliyoruz.  Biz silahlı örgüt filan deÄŸiliz, bu saçmalığı bıraksınlar. Her gün cenaze topraÄŸa veriyoruz. Yapamıyorsanız görevi bırakın. Bu ülkeyi yönetecek kadrolar çıkacaktır. Partimizin olgun duruÅŸu olmasaydı, nefes alınamazdı" dedi.

MHP ÅžEREF KAZANIR

MHP'nin HDP ile yan yana gelmeyiz açıklamasını deÄŸerlendiren DemirtaÅŸ, "Birileri biz HDP'yle yan yana gelmeyiz, yan yana durmayız falan diyor. Sizin HDP ile yan yana durmanız size ancak ÅŸeref kazandırır. Bizimle yan yana duranlar onurlu, ÅŸerefli duruÅŸumuzdan biraz nasiplenmiÅŸ olurlar. Kimse HDP'ye saldırmasın" diye konuÅŸtu. 

Koalisyon senaryolarına iliÅŸkin konuÅŸan MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Oktay Vural, koalisyon için topu AK Parti ve CHP'ye atarken, MHP'li Yusuf HalaçoÄŸlu ise "Dünya tersine döner, HDP ile bir araya gelinmez" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.