Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'da ölü sayısı 4'e yükseldi

Yeni İhya Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırı sonrası iki grup arasında çıkan çatışmada da 3 kişi öldü. Saldırıyla ilgili 14 kişi gözaltına alındı.



Yeni Ä°hya Der BaÅŸkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran, Diyarbakır’da uÄŸradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Åžehitlik semtinde saldırıya uÄŸrayan Baran, ağır yaralı halde kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde öldü. 

Valilik: 4 kiÅŸi 

Saldırının ardından iki grup arasında çıkan kavgada da 3 kiÅŸi hayatını kaybetti. Olay yerinde toplanan kalabalık ise gazetecilere tepki gösterdi. DHA muhabiri Canan AltıntaÅŸ ve Ä°HA muhabiri Burak Emek, kalabalığın saldırısında yaralandı. Arbedede bir de polis yaralandı. 

Diyarbakır ValiliÄŸi'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince silahlı saldırı olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda 14 kiÅŸinin gözaltına alındığı belirtilerek, ÅŸunlara yer verildi:

"Åžu ana kadar daha önce yakalanan 6 kiÅŸi de dahil olmak üzere toplam 14 kiÅŸi gözaltına alınmış olup, bu kiÅŸilerin beraberinde 4 kalaÅŸnikof tüfek, 1 Uzi marka otomatik silah, 7 av tüfeÄŸi, 1 pompalı tüfek, Biri Glock marka 4 tabanca, çok sayıda fiÅŸek, 5 sopa, 1 dürbün ve bir siyah maske ele geçirilmiÅŸtir. Olaylarda daha önce 3 olarak açıklanan ölü sayısı 4'e yükselmiÅŸ olup; 3'ü basın mensubu 1'i hastane çalışanı olmak üzere toplam 6 vatandaşımız yaralanmıştır."

Hüda Par'dan sükûnet çaÄŸrısı

Hüda-Par Genel BaÅŸkanı Hüseyin Yılmaz da Twitter'dan sükûnet çaÄŸrısı yaptı ancak saldırıyla ilgili olarak da isim vermeden HDP'yi suçladı. Yılmaz, "Seçim sonrası Hüda Par'lılara suikastler yapacağız' demiÅŸlerdi. Barajı aşınca kudurdular. Destekçiler bu cinayete ortaksınız. Sevinin" ifadelerini kullandı. 

HDP'den başsağlığı

HDP ise "Yeni Ä°HYA-DER BaÅŸkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır'da bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduÄŸumuzu ifade ediyoruz." açıklamasını yaptı. Partiden yapılan eÅŸbaÅŸkanlar Figen YüksekdaÄŸ ve Selahattin DemirtaÅŸ imzalı açıklamada, "Saldırıyı açıkça kınadığımızı, lanetlediÄŸimizi belirtiyoruz. Saldırıda katledilen Aytaç Baran'a Allah'tan rahmet, Yeni Ä°HYA-DER camiasına ve ailesine baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz. Saldırının sorumlularının hiçbir tereddüte yer bırakmayacak ÅŸekilde ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiçbir anlayışa prim verilmemesini diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak: AA, Al Jazeera, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.