Sosyal Medya

Güncel

Öcalan posterini duyan inşaata koştu

Afyonkarahisar'da bir inşaata HDP bayrağı ve Öcalan posteri asıldığı söylentisi üzerine 100 kişilik bir grup, inşaatın önünde toplandı.



Sandıklı Ä°lçesi'ndeki Hüdai Kaplıcaları'nda bir otel inÅŸaatında çalışan iÅŸçilerin çatıya HDP bayrağı veAbdullah Öcalan posteri astığı söylentisi üzerine toplanan yaklaşık 100 kiÅŸilik grup, inÅŸaatın bulunduÄŸu bölgeye gitti. Saat 16.00 sıralarında inÅŸaatın önünde toplanan grup Ä°stiklal Marşı okuduktan sonra Türk bayrağı açtı, ardından da 'Ne mutlu Türk'üm diyene'sloganları attı.

BARAKALAR ÖNÜNDE ÖNLEM ALINDI

Bu sırada sayıları 200'ü bulan iÅŸçiler kaldıkları barakalara girerken, olay yerine çok sayıda Jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Çevreden de takviye ekipler gönderilirken güvenlik güçleri, barakaların önünde önlem aldı, iÅŸçilerin dışarı çıkmasına, diÄŸer grubun da barakalara yaklaÅŸmasına izin vermedi.

KAYMAKAM VE BELEDÄ°YE BAÅžKANI GELDÄ°

Olay yerine Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye BaÅŸkanı AK Partili Mustafa Çöl, MHP milletvekili adayı Ä°smail Elibol ve MHP Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet TuÄŸrul da geldi. Dışarıda bekleyen grupla konuÅŸan Kaymakam Arıcan, olayın iddia edildiÄŸi gibi olmadığını, Türk bayrağı dışında inÅŸaata baÅŸka bir bayrak asılamayacağını belirterek, grubun olay çıkarmadan dağılmasını istedi. Ä°ÅŸçilerin ilçeyi terk etmesini isteyen grup, bir süre etkili olan yaÄŸmura raÄŸmen bekleyiÅŸini sürdürdü.

"AMACIMIZ EKMEK PARASI KAZANMAK"

Ä°ÅŸçiler ise iddiaların asılsız olduÄŸunu savunurken, inÅŸaatı yaptıran firmanın alacaklarını ödememek için böyle bir söylenti çıkardığını öne sürdü. Ä°nÅŸaata hiçbir ÅŸekilde HDP ve Abdullah Öcalan posteri asmadıklarını kaydeden iÅŸçiler, amaçlarının ekmek parası kazanmak olduÄŸunu söylediler.

TAHLÄ°YE Ä°ÇÄ°N OTOBÜSLER GETÄ°RÄ°LDÄ°

Güvenlik gerekçesiyle iÅŸçileri inÅŸaattan tahliye etmek amacıyla bölgeye belediye ve otellere ait otobüsler getirtildi. Bölgede toplanan grup da gece yarısından itibaren dağılmaya baÅŸladı. Güvenlik güçlerinin bölgedeki bekleyiÅŸi sürüyor. Bu arada olayların olduÄŸu sırada inÅŸaatın çatısında Türk Bayrağı'nın dalgalandığı görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.